Avainmedian podcast-sarjaan on äskettäin julkaistu uutta kuunneltavaa.

Mitä kuoleman jälkeen tapahtuu?

Jaa somessa

Teologi Janne Saarela paneutuu eri näkökulmista Jeesuksen ylösnousemukseen ja kuolemanjälkeiseen elämään. Viisiosainen podcast yhdistelee historiaa, teologiaa, apologetiikkaa ja filosofiaa. Nyt kuunneltavissa oleva podcast pohjautuu Saarelan maaliskuussa ilmestyvään uutuuskirjaan Ylösnousemus ja kuolemanjälkeinen elämä (Aikamedia).

Sielu yhdistyy ruumiiseen

– Meitä kaikkia askarruttaa kysymys ”Mitä tapahtuu kuoleman jälkeen?”, taustoittaa Saarela.
– Se on massiivisen suuri ja yksi ihmiselämän tärkeimmistä kysymyksistä.

– Onko ihmiskunnalla toivoa vai sanooko kuolema todella lopullisen sanan? Ja jos meillä on toivoa, millainen tämä toivo sitten on? Ihmiskunnan enemmistö on joka tapauksessa aina ollut yhtä mieltä siitä, että elämä jatkuu kuoleman jälkeen, tavalla tai toisella, Saarela selvittää podcastissaan. Saarela käy läpi naturalismin, pakanuuden, jälleensyntymisen, platonismin ja klassisen kristinuskon näkemykset. Kristinuskon näkökulmaa hän on perustellut tätäkin laajemmin aiemmassa podcastissaan Järkevä usko.

– Uuden testamentin opetus aiheesta ja podcastini tärkein tehtävä on perustella juutalais-kristillisen näkemyksen ylivertaisuus suhteessa muihin näkemyksiin: Kuolemassa ihmisen sielu erkanee ruumiista, mutta eräänä päivänä Jumala herättää kuolleet ruumiillisesti, jolloin sielu yhdistyy uudelleen kuolemattomaan ja kirkastettuun ruumiiseen.

– Podcastissani nostan esille joitain asioita, jotka eivät juurikaan saa huomiota kirjassani, kuten kysymys ihmeiden mahdollisuudesta. Monipuolisin lähestymistapa on lukea kirja podcastin ohella, sillä se on huomattavasti kattavampi aiheen käsittelyssä.

Tue kohdetta – lahjoita