"Jumala on ollut kanssamme jokaisessa vaiheessa tämän sodan aikana."

Ukrainalaisen Radio M:n johtaja Eduard Kurylenko: ”Olemme kokeneet ihmeitä sodan aikana”

Jaa uutinen

”Ennen Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainaan evankelioiva Radio M lähetti ohjelmia seitsemän FM-aseman kautta ympäri Ukrainaa sekä verkossa. Matkustelimme eri puolilla Ukrainaa tapaamassa kuuntelijoitamme ja perustimme kuuntelijakerhoja. Se oli mahtavaa aikaa, ja Jumala siunasi palvelutyötämme.

Kun sota alkoi, itärajallamme asuvien oli pakko paeta kodeistaan. Olin perheeni kanssa tien päällä kolme päivää peräkkäin, kun kaikki pakenivat ja maanteillä oli valtava ruuhka. Emme ollenkaan tienneet, mitä meille tapahtuisi.

Päädyimme toiselle puolelle maata, jossa saimme asua erään kuulijamme kotona yli kuukauden. Olimme peloissamme, mutta pidimme huolta toisistamme.

Sodan raivotessa kolme FM-asemaamme meni pois päältä. Venäläisjoukot valtasivat yhden radioaseman ja ottivat sen omaan käyttöönsä. Tällä hetkellä asema lähettää propagandaa. Toinen asema, joka sijaitsi Marjinkassa, tuhoutui täysin yhdessä kaupungin kanssa. Kolmas asemamme vaurioitui, mutta saimme sen korjattua nopeasti.

Tämä on ollut meille vaikeaa aikaa, mutta toisaalta emme ole koskaan ennen nähneet Jumalan kättä niin vahvasti. Tuhojen, vaikeuksien, pelon ja kivun keskellä olemme nähneet Jumalan avaavan ovia, joita emme koskaan ajatelleet näkevämme avautuvan.

Jumala avasi meille mahdollisuuden perustaa kolme aivan uutta asemaa, mukaan lukien asema pääkaupungissa Kiovassa – tämä jos mikä oli ihme! Olimme ajatelleet sen olevan unelma, joka ei koskaan toteutuisi. Radioaseman perustaminen pääkaupunkiin olisi aivan liian kallista ja siksi emme koskaan olleet ajatelleet sen toteutuvan, mutta sotatilanteen vuoksi saimme väliaikaisen toimiluvan.

Kiovan radioaseman perustamisen seuraukset ovat olleet hämmästyttäviä! Saamme enemmän palautteita Kiovan aseman lähetyksistä kuin miltään muulta asemaltamme.

Meillä oli kuitenkin vain väliaikainen radiolupa ja se voisi päättyä milloin tahansa, joten aloimme rukoilla pysyvän toimiluvan puolesta. Saimme tilaisuuden päästä esittelemään toimintaamme toimilupia hallinnoivaan ministeriöön. Kerroimme työstämme ja työn tuloksista. Useat viranomaiset liikuttuivat kyyneliin asti kuullessaan kuuntelijoidemme palautteita.

Toivoimme saavamme seitsemänvuotisen luvan… sen sijaan saimme kymmenvuotisen luvan! Tämä oli jälleen paljon enemmän kuin olimme uskaltaneet odottaakaan! Nyt tavoitamme 4,5 miljoonaa ihmistä Kiovan alueella. Saamme kertoa ilosanomaa, joka kestää koettelemuksissa, vaikka tulevaisuus onkin inhimillisesti ajatellen tuntematon.

Voimme nähdä, miten Jumala on ollut kanssamme jokaisessa vaiheessa tämän sodan aikana. Mutta helppoa ei meillä ole ollut. Perheeni on joutunut muuttamaan useita kertoja turvallisuuden vuoksi. Välillä en tapaa perhettäni pitkään aikaan. Useat meistä ovat erossa perheistään. Minulle henkilökohtaisesti tämä on ollut vaikeinta sodassa.

Rukoilkaa puolestamme, kun jatkamme Ukrainan ihmisten palvelemista tämän sodan jatkuessa! Rukoilkaa, että Jumala tavoittaisi ukrainalaiset evankeliumilla ja lohduttaisi heitä heidän kärsimystensä keskellä. Rukoilkaa, että Jumala lopettaisi tämän sodan."

Tue kohdetta – lahjoita