Seurakunnat ovat kasvaneet eksponentiaalisesti pimeimpien vainojen keskellä.

Yli miljoona kristittyä Iranissa

Jaa somessa

Avainmedialla on kuvattu farsinkielisiä ohjelmia kuluneen kevään aikana. Ohjelmilla tavoitetaan miljoonia farsinkielisiä katsojia eri maissa. Paikalla Keravan studiolla olivat Transform Iran -järjestön perustaja ja johtaja Lazarus Yeghnazar, ruotsalainen pastori Mehdi Arshamfar ja Helsingin Saalem-seurakunnan farsinkielisten pastori Mohammad Modaber.
Transform Iran ja Avainmedia ovat tehneet yhteistyötä jo 24 vuoden ajan.

Miljoonia katsojia

– Olemme kuvanneet lukuisia tunteja ohjelmia vuosien mittaan Avainmedialla. Vaimoni, pastori Maggie, kuvasi täällä ohjelmasarjan ”Vapaus Kristuksessa”.  Se on ollut merkittävä sarja ympäri maailmaa ja siunannut iranilaisia uusia uskovia, Lazarus Yeghnazar kertoo.

– Juuri viime kuussa sain viestin, että täällä kuvattua pastori Mohammedin ohjelmaa seuraa 2,6 miljoonaa katsojaa!
Keväällä kuvattiin Keravalla viikossa 31 puolen tunnin ohjelmaa. Lazarus Yeghnazar arvioi, että ohjelmat tulevat koskettamaan miljoonia muslimeja Iranissa, Afganistanissa ja ympäri Eurooppaa.

– Arvostan todella sitä, että olette antaneet meille vapaan pääsyn studioonne, kiittää Lazarus Yeghnazar.

– Olen hengeltäni hyvin herkkä, koska sain Pyhän Hengen kasteen jo 6-vuotiaana. Voin aistia ilmapiirin. Avainmedian toimitiloissa vallitsee keveys ja täällä on kannustava ilmapiiri. Täällä rukoillaan paljon. 

Salattu Jumalan teko

Lazarus Yeghnazar kertoo, että Iranin evankelinen seurakunta on ollut maan alla jo 45 vuotta, vallankumouksesta lähtien. Siitä lähtien maassa on vallinnut raaka diktatuuri, autoritäärinen islamilainen hallinto.

–  Yhtäkkiä ihmisille tuli Sanan nälkä. Seurakunnat ovat siitä lähtien kasvaneet eksponentiaalisesti pimeimpien vainojen keskellä. Yli miljoona iranilaista muslimia on kääntynyt Kristuksen puoleen. Iranin seurakunnan sanotaan olevan maailman nopeimmin kasvava seurakunta. Tämä on ilmiömäistä eikä mikään taho voi väittää, että tapahtunut olisi juuri sen ansiota. Tämä on salattu Jumalan teko.

Tue kohdetta – lahjoita