Kymmenet seniori-ikäiset ovat olleet kiinnostuneita Jumalan Sanasta.

Babuškoille painatettiin isotekstisiä Uusia testamentteja

Jaa uutinen

Kun laajamittainen Venäjän hyökkäyssota alkoi helmikuussa 2022, Ukrainan helluntaikirkolle avautui uusia mahdollisuuksia tavoittaa maan kansalaisia. Yksi niistä oli kristillisen sosiaalikeskuksen toiminta Kiovassa. Sen tarkoituksena oli luoda uusia ystävyyssuhteita ihmisiin ja auttaa heitä toipumaan sodan aiheuttamista traumoista sekä kertoa evankeliumi lapsille, nuorille ja aikuisille. Lapsille ja nuorille aloitettiin kolme kerhoa, joissa osanottajat viihtyvät hyvin ja joissa kerrotaan Jeesuksesta.

– Vaikka työ oli suunnattu nuorille ja keski-ikäisille, Jumala teki myös yllätyksen: keskukseen tuli suuri joukko iäkkäitä ihmisiä, kertoo Ukrainan helluntaikirkon kirjallisuudesta vastaava Ivan Mudryi. – Tällä hetkellä meillä on 70–90 ”babuškaa” (myös muutama mies), jotka käyvät säännöllisesti keskiviikkoisin tilaisuuksissamme. Pyrimme antamaan Jumalan Sanan kautta heille toivoa tässä elämänvaiheessa.

Vanhuksia kehotettiin lukemaan Raamattua, mutta siinä oli ongelma: teksti oli liian pientä eikä monillakaan ollut kunnollisia silmälaseja.

– Olemme kiitollisia Avainmedialle, joka lähti mukaan painattamaan isotekstisiä Uusia testamentteja niitä tarvitseville, Ivan iloitsee. – Olemme hankkineet ensimmäisen erän 300 todella isotekstistä Uutta testamenttia ja antaneet suurimman osan luettavaksi vanhuksille. Näistä kirjan saaneista nuo mainitut noin 90 ikäihmistä eivät kuulu seurakuntaan. Myös kymmenet seurakuntalaiset ovat saaneet oman isotekstisen UT:n.

– Loput laitamme elintarvikepaketteihin, jotka menevät Itä-Ukrainaan – Hersoniin ja Mykolajeviin, Ivan selvittää.
– En pysty sanoin kuvaamaan joidenkin isoäitien tunteita. He olivat haaveilleet Raamatun lukemisesta, mutta näkö ei riittänyt siihen ja nyt heillä on mahdollisuus lukea Jumalan sanaa, Ivan Mudryi iloitsee.

Tue kohdetta – lahjoita