Belutšit on käytännöllisesti katsoen kokonaan kristinuskolle saavuttamaton kansanryhmä pääosin Pakistanin, Afganistanin ja Iranin alueella.

Raamatunteksti muutti belutšimiehen elämän

Jaa somessa

Samuel Belutši (nimi muutettu) syntyi muslimiperheeseen. Hänen sielussaan oli nälkä, jota ei mikään määrä rukousta tai islamin perinteiden seuraamista voinut täyttää. Käännekohta hänen elämässään tapahtui, kun hän törmäsi internetissä lauseeseen, joka lopulta muutti koko hänen elämänsä: ”Joka tietää, mitä on tehtävä, mutta ei tee, se syyllistyy syntiin.” (Jaakob 4:17) Tämä raamatunkohta iski häneen kuin salama. Hän alkoi etsiä lauseen alkuperää.

Lauseen lähde, Jaakobin kirja, löytyi Raamatusta. Se oli Samuelille ensitutustuminen Raamattuun. Hänelle oli aiemmin kerrottu, että Raamattu on väärennös eikä missään tapauksessa verrattavissa Koraaniin.

Kuitenkin sanat sytyttivät hänessä sisäisen palon lukea Raamattua. Samuel ahmi erityisesti jakeita, jotka puhuivat oikeasta uskosta: ”Jos joku luulee olevansa Jumalan palvelija mutta ei pysty hillitsemään kieltään, hän pettää itsensä ja hänen jumalanpalveluksensa on turha. Puhdasta, Jumalan ja Isän silmissä tahratonta palvelusta on huolehtia orvoista ja leskistä, kun he ovat ahdingossa, ja varjella itsensä niin, ettei maailma saastuta.” (Jaakob 1:26–27)

”Voivatko tällaiset opetukset todella olla kiellettyjä?”, Samuel hämmästeli itsekseen. Samuel alkoi salaa tutkia Raamattua ja kuunnella YouTube-saarnoja. Kaksi vuotta hän kamppaili näiden uusien ajatuksien kanssa ja kaipasi toista kristittyä, jonka kanssa pohtia asioita.

Lopulta Samuel törmäsi punjabilaiseen kristittyyn, joka oli tullut Belutšistaniin. Tämä mies paljasti salaisen seurakunnan olemassaolon ja ohjeisti Samuelin menemään aivan ensimmäiseksi pastorin puheille.

Samuel tapasi pastorin ja hänen vaimonsa heidän vaatimattomassa kodissaan. He ottivat hänet vastaan avosylin ja heidän kasvonsa loistivat Kristuksen rakkautta. He näyttivät hänelle urdunkielisestä Raamatusta samat jakeet, jotka olivat sytyttäneet Samuelissa uskon. Heidän tapaamisensa jatkuivat salassa, ja Samuel tutustui belutšikristittyjen yhteisöön. Yhdessä he tutkivat Raamattua, osallistuivat jumalanpalveluksiin ja salaisiin kokoontumisiin.

Samuelin usko syveni Raamatun ahkeran tutkimisen ja kokoontumisten kautta, ja hän sisäisti Jeesuksen opetukset rakkaudesta, anteeksiannosta ja pelastuksen lupauksesta. Hänen sydämensä täyttyi ilolla, jota hän ei ollut koskaan ennen kokenut. Huolimatta uhista ja vainoista, joita hän kohtasi perheensä ja yhteisönsä taholta, hän kieltäytyi vaikenemasta. Hän sai taivaallista viisautta, miten julistaa uskoaan Jeesukseen Kristukseen, Herraansa ja Vapahtajaansa, muille belutšeille. Monien elämä on muuttunut Samuelin todistuksen seurauksena.

Tue kohdetta – lahjoita