Somalialaisten uskovien määrä kasvaa, mutta monet heistä ovat hyvin eristyksissä uskonsa tähden.

Somalialaisille uskoville opetusta seurakunnan perustamisesta

Jaa somessa

– Olemme valtavan iloisia siitä, mitä Herra tekee somalimuslimien parissa palvelutyömme kautta. Yhä useammat somalit ottavat vastaan ilosanoman ja tulevat uskoon, iloitsevat Shania ja Shino Gabo.
Somalialaisten uskovien määrä kasvaa, mutta monet heistä ovat hyvin eristyksissä uskonsa tähden.

– Herra on antanut meille näyn aloittaa somalinkielinen opetuslapseus- ja johtajuuskurssi verkossa. Olemme pohtineet tätä viimeiset viisi vuotta, ja nyt on oikea aika toteuttaa se, Gabot arvioivat.

– Tarkoituksenamme on tarjota somalinkielinen opetuslapseus- ja johtajuuskurssi seurakunnan perustamista varten somalialaisille uskoville ympäri maailmaa ja erityisesti Afrikan sarvessa, jotta he voisivat aloittaa kotikirkkoja. Projekti sisältää kahden vuoden kurssin somalinkielisille, jotta he voivat kehittyä seurakunnan johtajiksi ja perustaa seurakunnan. Aloitamme kurssin ensimmäisenä vuonna opetuslapseusosuudella. Siitä eteenpäin etsimme potentiaalisia johtajia toista vuotta varten. Toivomme voivamme aloittaa tammikuussa 2025, jos Jumala suo.

– Tavoitteenamme on myös pitää Zoomin kautta sunnuntaisin jumalanpalvelus, johon sisältyy viikoittainen raamatunopiskelu. Tämän tarkoituksena on olla esimerkkinä kurssin opiskelijoille ja tarjota turvallinen tapa somaliuskoville palvoa Jumalaa yhdessä. Tämän hankkeen aloitamme tänä syksynä.

– Pyydämme rukousta suunnitelmiemme puolesta, ja johdatusta, että opinnot alkavat oikeaan aikaan.

Perhe meni maaseudulle soittamaan tulenarkaa puhelua
Tämän vuoden kesäkuun 19. päivänä 12 somalimuslimia soitti Gabojen WhatsAppiin ja antoi elämänsä Jeesukselle. Gabot kertovat:

– Yhdeksän näistä uusista uskovista oli samasta perheestä. Isä ja hänen kahdeksan lastaan olivat katsoneet kolme vuotta videoitamme. Kiitos Jumalalle – he olivat oppineet Jeesuksesta videoidemme kautta ja tekivät yhdessä päätöksen.

– Niinpä perheenpää pyysi saada puhua kanssamme tiettyyn aikaan. Sitten hän vei perheensä Kenian maaseudulle, kauas somalimuslimien kuuntelevista korvista, ja siellä turvallisessa ympäristössä he soittivat meille videopuhelun. He rukoilivat pelastusrukouksen – paitsi perheen äiti, joka sanoo olevansa vielä kahden vaiheilla. Rukoile, että koko perhe yhdistyisi Jeesuksessa.

Tue kohdetta – lahjoita