Radio M menetti Donetskin radioasemansa

Ukrainalainen, kristillinen Radio M (”Radio Mahdollisuus) aloitti toimintansa yli kymmenen vuotta sitten ja parhaimmillaan sillä on ollut lähes kymmenkunta antennia ukrainalaisissa kaupungeissa Kiova mukaan lukien. Näiden FM-taajuudella kuuluvien lähetysten lisäksi radion kristillistä tarjontaa voi kuunnella ja katsoa netin kautta kaikkialla.

70 % ohjelmasisällöstä tuottaa Ukrainan Helluntaikirkon perustama «Kiev Media Evangelism Center». Palvelevan puhelimen koulutetut uskovat vastaavat kuukausittain tuhansien kuuntelijoiden kysymyksiin ja ohjaavat paikallisseurakuntien yhteyteen.

Avainmedia on tukenut vuodesta 2021 lähtien Radio M:n toimintaa, mikä täysimittaisen sodan puhjettua on ollut entistä tärkeämpää. Radion työntekijät lähettävät säännöllisesti raportteja toiminnastaan. 

Äskettäin saamamme raportti kertoo, että Radio M on menettänyt raskaissa pommituksissa radioaseman, joka sijaitsi miehitetyssä Donetskissa.

Tämän miljoonakaupungin asukkaat ovat saaneet kuunnella kristillisiä radio-ohjelmia kuuden vuoden ajan, ja paikallisen maanalaisen seurakunnan pastori on kertonut, kuinka paljon rohkaisua ja tukea uskovat ovat saaneet Radio M:n ohjelmien kautta. Miehitetyn alueen kuuntelijoilta tulee voimallisia todistuksia, vaikka niiden kirjoittaminen voi olla heille vaarallista.

Toinen uhan alla oleva radioasema sijaitsee Pokrovskissa Itä-Ukrainassa. Kuuntelualueella on 160 000 asukasta. Asema perustettiin yhdessä paikallisten pastoreiden kanssa, jotka ovatkin kertoneet, että seurakuntiin on tullut paljon uusia ihmisiä radio-ohjelmien kuuntelun kautta.

Itäisen Ukrainan lisäksi pommitukset ovat uhkana muuallakin maassa – Kiovaa pommitetaan päivittäin. Radio M:n kuuntelijat näkevät kotinsa ikkunoista rakettien lentävän. Vakava rukousaihe onkin, että Jumala varjelisi niin kuuntelijat kuin kanavan työntekijät, jotka riskeeraavat oman henkensä julistaessaan evankeliumia.

Natasha kävi kasteella

Kun Vinnytsjassa asuva Natasha joitakin vuosia sitten rupesi kuuntelemaan Radio M:n ohjelmia, hän ei ollut vielä uskossa.

Kanavan työntekijä Inna tapasi Natashan tämän kotikaupungissa sodan alkupäivinä, kun hän oli järjestelemässä naisten tapahtumaa radiokuuntelijoille. Natasha tuli tähän tapahtumaan ja Inna tutustutti hänet uskoviin sisariin, jotka alkoivat pitää säännöllistä yhteyttä Natashaan.

Ja nyt, pari vuotta myöhemmin, Natasha päätti käydä uskovien kasteella ja tällä hetkellä hän on aktiivisesti mukana paikallisen seurakunnan toiminnassa. Sen lisäksi hän kuuntelee Radio M:n aamulähetyksiä ja kirjoittaa todistuksia nettikuuntelijoille kommenttikenttään.