fbpx

4.4.2019

Somaleja tulee uskoon

Shania ja Shino.

– Kun tein 1990-luvulla Ruotsissa hengellistä työtä pakolaisten keskuudessa, huomasin jo silloin, että on yksi ryhmä, joka oli täysin suljettu. Somalit karttoivat kaikkea kristinuskoon liittyvää erittäin tarkasti. Niinpä minulle somalin uskoontulo on yhtä suuri ihme kuin Lasaruksen herääminen kuolleista, kuvailee Avainmedia Lähetysjärjestön toiminnanjohtaja Niilo Närhi.

Närhin ja monen muun pitkäaikainen rukousaihe on ollut, että islamin ja klaanien kahleissa olevat, maailman köyhimpiin maihin kuuluvan maan ihmiset – tai sisällissodasta paenneet – kuulisivat evankeliumin.

Samaan aikaan Jumala teki työtään Ruotsin kautta Englantiin muuttaneen pariskunnan Shania ja Shino Gabon elämässä.

Pariskunta oli käyttänyt kaiken vapaa-aikansa kertoakseen Jeesuksesta toisille somaleille ja hyödyntänyt evankelioinnissa ja kysymyksiin vastaamisessa Facebookia.

Molempien osapuolien, Avainmedian ja somalipariskunnan, tavoitteet saatiin yhdistettyä helmikuussa 2016. Niilo Närhi kohtasi pariskunnan kansainvälisessä lähetyskonferenssissa ja kuuli heidän tarinansa. Yhteistyöstä päätettiin nopeasti.

Avainmedia aloitti uuden työmuodon arabi- ja muslimityössään: somalinkielisen internet-sivuston luomisen ja evankelioivien tv-ohjelmien tekemisen sivustolle. Avainmedia vastaa nyt sivuston teknisestä ylläpidosta sekä videotuotannosta ja Gabon pariskunta sivuston ylläpidosta, etenkin sivuston kautta tuleviin kysymyksiin vastaamisesta. Sivusto on osoitteessa www.jidkajanada.com. Kolmen vuoden aikana Gabot ovat rukoilleet yli kahden tuhannen somalin kanssa pelastusrukouksen.

Työn arkaluonteisuuden ja saatujen uhkauksien vuoksi osa yhteydenpidosta on sittemmin siirretty Whatsapp-ryhmiin. Myös Suomeen on syntynyt pieni kristittyjen somalien ryhmä, jota Gabot tukevat ja ohjaavat täällä käydessään.

Suomessa somalia puhuu äidinkielenään noin 17 000. Maailmanlaajuisesti somaleja on 15–17 miljoonaa, joista puolet asuu Somaliassa ja loput eri puolilla maailmaa.

Katso Shanian taivaskertomus Avainmedian UskoTV:ssä! Mene osoitteeseen www.uskotv.fi, siellä kohtaan Hae ja kirjoita hakusanaksi Shania. Myös Shinon todistus löytyy samalla tavalla.

Haluatko auttaa työtämme?