fbpx

12.9.2018

Kymmeniä somaleja tullut uskoon

Somalian pääkaupungissa Mogadishussa ihmiset elävät islamin paineen alla.

Somalialaiset, Avainmedian työssä olevat Shino ja Shania Gabo raportoivat noin 50 somalimuslimin tulleen uskoon kuluneiden viiden kuukauden aikana. Noin sata muuta somalimuslimia on saanut kuulla evankeliumin. Gabot kertovat Alin ja Osmanin (nimet muutettu) uskoontulotarinat:

Lähes joka yö somalimuslimi Ali näki painajaisia. Vaikka hän asui turvallisesti Kanadassa, näki hän unia, joissa huppupäiset ihmiset jahtasivat häntä pimeässä ampuakseen hänet.
Eräänä yönä Ali näki unessaan, että hän juoksi poliisiasemalle. Poliisi tuli paikalle, mutta hänen edessään seisoikin mies valkoisessa kaavussa.
Kun jahtaavat hahmot näkivät valkopukuisen miehen, he pakenivat ja juoksivat pois.

Mies sanoi Alille:
– Älä ole huolissasi. Minä olen sinun kanssasi.

Ali vakuuttui, että mies oli Jeesus Kristus. Ali ryhtyi saman tien googlaamaan netistä tietoa somalikristityistä. Hän löysi Avainmedian tekemät, Shino ja Shania Gabon hallinnoimat verkkosivut www.jidkajanada.com. Siellä hän katsoi Gabojen videoita, miten voi pelastua.
Ali ei ollut aiemmin käyttänyt Facebookia, mutta hän teki itselleen Facebook-tilin voidakseen lukea lisää Gabojen tekemiä päivityksiä ja saadakseen heihin yhteyden. Ali löysi Shinon puhelinnumeron ja oli tohkeissaan, että pääsi keskustelemaan Shinon kanssa ja kertomaan unistaan.
– Keskustelin Alin kanssa ja opastin häntä rukoilemaan pelastusrukouksen. Lähetin hänelle somalinkielisen Raamatun, jota Ali oli kertonut koettaneensa aiemmin hankkia, mutta tuloksetta, kertoo Shino.
– Pyydän rukousta, että Ali juurtuisi uskossaan, ja että hänen perheensä tulisi myös uskoon. Alin vaimo suhtautuukin asiaan avoimin mielin.

Somalian pääkaupungissa Mogadishussa asuva Osman otti tämänvuotisen ramadanin (muslimien paastokuukausi) aikana yhteyttä Shaniaan. Osman oli nähnyt videon, jossa Gabot keskustelivat paastosta.
– Miksi te ette paastoa? kysyi Osman Shanialta.
– Kyllä me paastoamme, mutta emme erityisinä kuukausina tai päivinä, ja voimme paastota vapaasti milloin haluamme, vastasi Shania.
– Kuka on antanut teille sellaisia vapauksia? hämmästeli Osman.

– Jeesus on vapauttanut meidät uskonnollisista velvollisuuksista. Olemme pelastettuja Jeesuksen kautta, kuului Shanian vastaus.

Osman ei saanut nukuttua seuraavana yönä, sillä häntä kummeksutti Gabojen suuri luottamus Jeesukseen. Hän otti uudelleen yhteyttä ja kertoi haluavansa tietää lisää Jeesuksesta.
Parhaillaan Shania auttaa Osmania perehtymään Matteuksen evankeliumiin. Osman ollut erittäin kiinnostunut oppimaan lisää ja esittää valtavasti kysymyksiä.

Haluatko auttaa työtämme?