fbpx

15.10.2019

”Suomessa eletty helppoa elämää”

– Nostamme vainottujen tukemisen entistä tärkeämpään asemaan toiminnassamme, kertoo Avainmedian toiminnanjohtaja Niilo Närhi.

– Suomalaiset ovat saaneet vuosikymmeniä elää helppoa ja löysää elämää. Moni ei ole ajatellut, että Suomessakin voi joutua joskus maksamaan kovaa hintaa uskostaan Jeesukseen. Nyt on oikea aika herätä asiaan, ja se on yksi syy, miksi Avainmedia kertoo vainoista eri puolilla maailmaa, sanoo Närhi.

– On valitettavaa, että juutalaisvainot ovat jälleen käynnistyneet. Ihmiset eivät opi historiasta paljon mitään. Vainon aineksia on Suomessakin.

– Helpot ja kevyet ajat alkavat olla kristityille hiljalleen mennyttä. Somessa esitetään halventavia kommentteja kristittyjä kohtaan: Jos joku kertoo uskovansa Jumalaan ja että kaiken takana on Luoja Jumala, häntä halvennetaan ja herjataan. Myös arvot ja moraali ovat muuttuneet. Asenteellisuutta on nähtävillä jopa vakavasti otettavissa medioissa.

– Olemme kaikesta päätellen siirtymässä sitä aikaa kohden, josta Jeesus lausui seuraavan pysähdyttävän ennustuksensa: ”te joudutte kaikkien kansojen vihattaviksi minun nimeni tähden (Matt. 24:9)”.

Närhen arvio saa tukea heinäkuun alussa julkaistusta Britannian silloisen ulkoministerin Jeremy Huntin tilaamasta globaalista selvityksestä kristittyjen vainoista. Raportti paljastaa, että kristityt ovat kaikista uskonnollisista ryhmistä eniten vainottuja. Ankarat uskonvainot uhkaavat hävittää kristityt kokonaan eri osista maailmaa.

– Pyrimme Avainmedialla entistä paremmin nostamaan esille vainottujen tilanteita ja tarpeita. Siksi olemme aloittaneet yhteistyön tohtori Susanna Kokkosen ja hänen johtamansa Hope for Persecuted People -järjestön kanssa, sanoo Närhi.

 

 

Haluatko auttaa työtämme?