Avainmedian Al Hayat -kanavan eri puolille maailmaa sijoittuvat studiot antavat mahdollisuuden reagoida nopeasti ajankohtaisiin teemoihin.

Työtä ja lähetyksiä ympäri vuorokauden

Jaa somessa

Viiden aikaan arki-iltana ihmiset kotoisessa Suomessa suuntaavat töistä kotiin ja harrastusten pariin. Tämä tapahtuu samoihin aikoihin myös Lähi-idässä, jossa eletään samalla aikavyöhykkeellä Suomen kanssa. Avainmedialla illankoitto siirtää toiminnan painopisteen Yhdysvaltain länsirannikolle, Los Angelesiin, jossa sijaitsee yksi eri puolille maailmaa sijoittuvista Avainmedian Al Hayat -kanavan studioista.

Avainmedian Al Hayat -kanavan studiot toimivat aina paikallisten kristittyjen arabiyhteisöjen keskellä. Ne on sijoitettu salaisiin paikkoihin, joissa kanavalla esiintyvät henkilöt voivat käydä turvallisesti tekemässä ohjelmia. Al Hayat -kanavan suositut suorat lähetykset tehdään pääsääntöisesti Yhdysvaltain länsirannikolla paikalliseen aikaan aamupäivällä, joka on sopivasti illan parasta katseluaikaa Lähi-idässä ja Euroopassa.

Eri puolille maailmaa sijoittuvat studiot antavat mahdollisuuden reagoida tarvittaessa nopeasti. Jos esimerkiksi päivällä Lähi-idässä on tapahtunut jotain dramaattista, sisällön valmistelut voidaan aloittaa Suomessa ja ohjelma voidaan kuvata suorana lähetyksenä illalla Yhdysvalloissa, ja Suomen aikaan aamuyöllä Australian studiolla voidaan ottaa vastuu jälkihoitotyöstä.

Tällaisia nopeaa reagointia vaativia aiheita ovat viime aikoina olleet esimerkiksi otsikoihin nousseet kristittyjen vainot Algeriassa. Ne ovat puhuttaneet kristittyjen lisäksi muslimeita ja tarjonneet näin meille tarttumapinnan päivän aiheeseen sekä mahdollisuuden viedä evankeliumia puheenaiheen kautta eteenpäin.

Laaja ja kansainvälinen työ on osoittanut tehokkuutensa, mutta se vaatii myös varoja ja työtä sekä osalta henkilökunnastamme jatkuvaa matkustelua eri puolille maailmaa järjestelemään osa-alueita niin, että kaikki toimii kuin kauniisti soiva orkesteri.

Teemme tätä kaikkea siksi, että evankeliumi saavuttaisi mahdollisimman monia muslimeja, mutta myös siksi, että ketju, joka alkaa työmme tukijoista ja jatkuu uskoon tulleeseen muslimiin, olisi mahdollisimman vahva.

Koulutusta ja ystävyyttä Los Angelesissa

Avainmedian tuotantopäällikkö Mika ja ohjaaja Markus olivat hiljattain Los Angelesin studiolla kouluttamassa ja valmistelemassa ensi vuonna otettavia uusia askeleita.

– Meillä on Los Angelesissa oikeasti tosi taitavat työntekijät ja pienellä tiimillä paljon suoria lähetyksiä, kehuu Markus.

– Arabikulttuurissa ystävyydellä on huomattavasti syvempi ja laajempi merkitys kuin länsimaisessa kulttuurissa. Siksi on tärkeää, että matkoilla rakennetaan myös ystävyyden siltoja ja luottamusta käytännön asioiden hoitamisen lisäksi, toteaa Mika.

– Saimme korjattua useita pikkujuttuja ja teimme studiossa hienosäätöä, mikä näkyy varmasti teknisen laadun parantumisena, Markus kertoo.

– Kasvokkain oli myös paljon helpompaa käydä läpi haastavia asioita ja purkaa epäluuloja ennen kuin niitä pääsee edes syntymään, Mika sanoo ja lisää:

– Nyt valmistellut tekniset muutokset Yhdysvaltain studion ja Italian lähetyskeskuksen välille vievät toimintamme 2020-luvulle, ja enää rukoilemme varoja muutosten toteuttamiselle.

Teksti Mika
Kuva Markus

Tue kohdetta – lahjoita