Uutta Avainmedian arabikanavalla!

Libyan murteella tv-ohjelmia

Jaa somessa

Yli kuusi vuotta sitten saimme uskoon tulleelta muslimilta, libyalaiselta Azizilta, palautteen:

– Kiitos Al Hayatin erityisesti Pohjois-Afrikkaan suunnatuista ohjelmista. Olisiko mitenkään mahdollista tehdä ohjelmia Libyan arabimurteella?

Nyt Azizin ja monien muiden libyalaisten pyyntöihin on pystytty vastaamaan, ja viime vuoden lopulla alkoi näkyä libyalaisille suunnattu Tosiasiat-sarja Al Hayat -kanavallamme.

Ohjelmassa libyalaissyntyinen juontajapariskunta, Adam ja Fatima*, käyvät läpi hengellisiä asioita sekä Raamatun tekstejä ja kuinka niitä voi soveltaa käytäntöön. Ohjelmissa on myös rukousosio, jossa rukoillaan Libyan ja libyalaisten puolesta.

Turvallisuussyistä Adam ja Fatima eivät toistaiseksi vielä esiinny kameroiden edessä vaan sarjassa kuuluu vain heidän äänensä. Adam on Euroopassa toimiva evankelista, ja vaimonsa kanssa hän tekee edelleen matkoja synnyinmaahansa.

Arabimaailmassa on 22 eri arabimurretta. Al Hayat -kanavallamme näkyy ohjelmia jo Saudi-Arabian, Marokon, Sudanin, Kuwaitin, Irakin, Egyptin ja Tunisian murteilla, ja ne ovat saaneet lämpimän vastaanoton kyseisissä maissa. Katsojat ovat olleet kosketettuja, että juuri heidän puhumallaan arabimurteella on olemassa ohjelmia, ja palautetta onkin tullut paljon.

Rukoile Libyan hengellisen tilanteen, uskoon tulleiden ja totuutta etsivien puolesta. Yllä mainittu Aziz rohkaisi:

– Rakastan kotimaatani Libyaa, mutta en pysty pettämään Vapahtajaani olemalla kertomatta maamiehilleni tarjolla olevasta pelastuksesta. Kerron Hänestä täällä Libyassa, jossa on erittäin hyvä ja vastaanottava maaperä totuuden siemenelle!

Palautteita Libyasta

– Arvostan todella kanavaanne. Sen ohjelmat ovat tehneet näillä alueilla suuren läpimurron. Monet sokeat silmät ovat avautuneet näkemään totuuden ja kokonaisia pimeydessä olleita yhteisöjä on nähnyt Kristuksen valon ohjelmienne kautta. – Ali, Libya

Subaai* Libyasta esitti pyynnön jälkihoitotiimillemme

– Olen muslimi. Katsoin ohjelmianne ja olen täysin vakuuttunut kristinuskon sanomasta. En kuitenkaan tiedä, kuinka tulla kristityksi. On suuri riski tunnustaa täällä toista kuin islamin uskoa. Voisitteko auttaa minua ottamaan seuraavan askeleen uskossani? Al Hayatin tiimi pitää yhteyttä Subaaihin ja moniin muihin opetuslapseuttamista tarvitseviin ohjaten heitä paikallisuskovien yhteyteen sen mukaan kuin paikkakunnalla on mahdollista.

*nimet muutettu

Tue kohdetta – lahjoita