Alkuvaikeuksien jälkeen selvisi, miksi evankelistaparin oli päästävä maahan. Somalikristityillä ei ollut seurakuntayhteyttä ja ihmisten välit olivat alkaneet rikkoutua.

Avainmedian työntekijät kastoivat somaleja Ugandassa

Jaa somessa

Avainmedian tukema somalipariskunta vieraili joulukuussa Ugandassa. Pariskunta kertoo matkan olleen yhtä ihmettä alusta loppuun.

– Ugandassa ei tietääksemme ole ennen ollut kristittyjen somaleiden tapaamista. Koimme vahvaa johdatusta mennä paikan päälle.

– Meillä oli vastoinkäymisiä pakollisten rokotusten ja viisumien hakemisessa, mutta Jumalan avulla pääsimme lähtemään. Ugandan lentoasemalla matka oli kuitenkin tyssätä erään puuttuvan dokumentin takia. Jouduimme kuulusteltaviksi, ja meiltä kysyttiin matkamme tarkoitusta. Koimme kuitenkin Jumalan rauhaa.

– Kerroimme avoimesti olevamme entisiä muslimeja ja että tulimme Ugandaan somalikokoukseen, jossa kastamme, opetuslapseutamme ja opetamme. Yllättäen korkea-arvoisin virkailija kutsui meidät huoneeseensa. Siellä hän hämmästykseksemme ylisti ja kiitti Jeesusta. Virkailija sanoi, että hänestä olisi hienoa, että pääsisimme Ugandaan ja että kunpa Ugandaan tulisi paljon muitakin evankelistoja! Saimme paperiasiat kuntoon puuttuvasta dokumentista huolimatta ”vaikka näin ei normaalisti toimita ja olette poikkeus”, ja pääsimme maahan.

Alkuvaikeuksien jälkeen selvisi, miksi evankelistaparin oli päästävä maahan. Somalikristityillä ei ollut seurakuntayhteyttä ja ihmisten välit olivat alkaneet rikkoutua.

– Tapasimme kokouksessa 27 Ugandassa asuvaa somalia. He kokivat uutta yhteyttä, kun he pyysivät ja antoivat anteeksi toisilleen ja ystävystyivät uudelleen. Opastimme heitä ryhmittymään niin, että he valitsivat joukostaan vanhimmat ja johtajat. Näin tapahtui. Siunasimme vastuuhenkilöt tehtäväänsä kätten päälle panemisella.
Samalla matkalla he tutustuttivat toisiinsa muitakin somaleja ja paikallisia työntekijöitä ja opastivat heidät kristittyjen yhteyteen. Pariskunta kastoi 20 somalia Ugandassa.

Tue kohdetta – lahjoita