Avainmedian toiminta jatkuu poikkeusoloissa poikkeusjärjestelyin

Avainmedia Lähetysjärjestön henkilökunta siirtyi maaliskuun puolessavälissä vaiheittain etätöihin siten, että 17.3. jo useimmat tekivät töitä kotoa käsin.

Avainmedian puhelinvaihde 020 7414 530 ja asiakaspalvelu toimivat normaalisti maanantaista keskiviikkoon klo 10–12 ja 13–15.

Avainmedia on seurannut valtioneuvoston ja THL:n suosituksia ja toiminut niiden mukaisesti. Avainmedialla oli jo aiemmin päätetty, että kaikki matkat perutaan ja ulkomailta palaavat työntekijät jäävät kahdeksi viikoksi karanteeniin koteihinsa. Avainmedian studiolle Keravalle sovitut kuvaukset on toistaiseksi peruttu. Kuitenkin on päätetty toteuttaa studiolta sosiaalisessa mediassa lähetettävä suora rukousilta tiistaisin klo 19–20:30. Näiden lähetysten toteutuksessa noudatetaan erityistä huolellisuutta varoen ihmisten välisiä lähikontakteja ja supistetaan studiohenkilökunta vain muutamaan avainhenkilöön. Hygieniasta pidetään huolta ja noudatetaan yleisiä ohjeita.

– Myös Avainmedia Lähetysjärjestö ry:n hallituksen kokous ja yhdistyksen vuosikokous on siirretty eteenpäin kokoontumisrajoitusten ja -suositusten vuoksi, kertoo toiminnanjohtaja Niilo Närhi.

Kotimaan medialähetystyö
Avainmedian medialähetystyö on lähtökohtaisesti kriisisietoista. Kotimaan mediakanava UskoTV.fi toimii normaalisti ja se palvelee seurakuntia niiden tilaisuuksien välittämisessä suorana katsojille.

Niin ikään Tuleuskoon.fi- ja Esirukous.fi-sivusto palvelevat normaalisti.

Al Hayat jatkaa lähes normaalisti
Avainmedian arabiosaston kanava Al Hayat kykenee jatkamaan lähetyksiään poikkeusoloista huolimatta normaalisti. Ohjelmat näkyvät 24/7 satelliittitelevision, internetin, sosiaalisen median ja älypuhelinsovellusten välityksellä.
– Meillä on uusia ohjelmia niin paljon varastossa, että voimme näyttää niitä ainakin tämän vuoden loppuun, vaikka juuri nyt ei uusia jaksoja kuvatakaan, kertoo Avainmedian arabiosaston johtaja Aaron.

– Torstaina 26.3. aloitimme arabiankieliset suorat lähetykset sosiaalisessa mediassa Suomen aikaa klo 19:30–20:30. Nämä lähetykset on tarkoitus toteuttaa joka päivä. Ohjelmissa ovat mukana kanavan vakituiset juontajat, Aaron kertoo.

– Arabi- ja muslimityön jälkihoitotyötä on tehostettu siten, että kuvaustiimit ja tekninen henkilökunta auttavat myös jälkihoitotyössä, jolle on nyt erityinen tilaus. Vaikka yhteydenotot eivät määrällisesti kasvaisikaan, niin ne ihmiset, jotka nyt ottavat yhteyttä, ovat sitäkin aidommin avun ja tuen tarpeessa, arvioi Aaron.

Tukijoiden uskollisuuden varassa
Avainmedia tulee lähipäivinä arvioimaan pandemian vaikutusta muihinkin työalueisiin ja kohteisiin. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan Avainmedian kotisivuilla, Facebook-sivuilla ja etenkin Avainmedia-lehdessä, joka ilmestyy normaalisti joka kuukauden alussa.
– Avainmedia on vastuussa monien työkohteiden rahoituksesta ja tukemisesta. Avainmedia toimii kokonaan vapaaehtoisten lahjoitusten varassa ja siksi suuri toiveemme on, että rakkaat tukijamme eivät tässä poikkeustilanteessa unohtaisi medialähetystyötä, jonka tarkoitus on ihmisten sielujen pelastus, vetoaa Niilo Närhi.