Koronan aikana arabiväestö on somessa - niin mekin!

Koronan takia avautui uusi mahdollisuus: ”Nyt jos koskaan meitä tarvitaan!”

Jaa somessa

Arabiankielinen Al Hayat -kanava näkyy edelleen ympärivuorokautisesti viikon jokaisena päivänä satelliittitelevisiossa, älypuhelinsovelluksina ja sosiaalisen median kanavilla. Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Yhdysvalloissa ja Australiassa sijaitsevat studiot, toimistot tai jälkihoitokeskukset on suljettu toistaiseksi. Koronatilanteen takia kaikki tekevät nyt etätöitä mukaan lukien tekniikan väki, joka keskittyy nyt entistä enemmän sosiaalisen median kautta tehtävään evankeliointi- ja jälkihoitotyöhön. Jälkihoitotyöntekijät eivät tällä hetkellä pysty järjestämään henkilökohtaisia tapaamisia kontaktien kanssa.

Etätyön tehokkuus

– Sinänsä etätyö ei ole arabiosaston ja Al Hayatin työlle lainkaan uutta, kertoo arabiosaston ja Al Hayatin johtaja Aaron Ibrahim.

– Näin on toimittu aina, koska olemme laajalti verkostoituneet eri puolille maailmaa ja työtä on tähänkin asti toteutettu suurelta osin etäyhteyksin: Suunnittelu, kehittely ja yhteydenpidot videopuheluin ja varsinkin jälkihoitotyö.

Työn toimivuutta kuvaa, että 17 vuoden aikana Al Hayat on saanut yli 300 miljoonaa palautetta.

Kuvausprojektit ja -matkat on tietenkin peruttu, mutta Al Hayatilla oli kuvattuna jo ennen koronaepidemiaa niin paljon uusia ohjelmia, että niitä riittää vuoden loppuun saakka. Siinä mielessä ei ole mitään hätää. Kuvattuja uusia ohjelmia editoidaan parhaillaan hyvää vauhtia.

Koronan takia avautui uusi mahdollisuus

Aaron valottaa koronasta aiheutuvia haasteita:

– Tilanteesta kärsivät normaalisti studiossa kuvattavat viisi viikoittaista suoraa lähetystämme. Mutta tästä avautuikin uusi mahdollisuus, kun jo vuosia sitten olimme ottaneet sosiaalisen median työkalut tehokkaasti käyttöömme.

Al Hayat aloitti 26.3. sosiaalisessa mediassa suorat lähetykset, joita on peräti 18 viikon aikana.

Näin voimme olla yhteydessä katsojiin joka päivä ja olla heidän tavoitettavissaan. Suorissa ohjelmissa myös rukoillaan katsojien lähettämien rukousaiheiden puolesta. Ohjelmilla on satoja tuhansia katsojia viikoittain. Saamme joka päivä viestejä niiltä, jotka ovat tehneet uskonratkaisun sosiaalisen mediatyömme kautta.

Työssä tarvitaan nyt esirukouksia:

– Moni tiimiläinen asuu tiheään asutuilla alueilla, joten yleisen turvallisuuden lisäksi he tarvitsevat nyt myös terveytensä puolesta esirukousta.

Aaron kertoo toisesta tärkeästä rukousaiheesta.

– Huolenaiheeni on lahjoitusvarojen saaminen työn säännöllisiin juokseviin kuluihin, koska lahjoittajilla on myös vaikea tilanne meneillään.

Nyt on hyvien uutisten aika!

Arabiosastolla luotetaan Jumalan apuun.

– Tuntuu, että meitä on vuosikaudet valmistettu tähänkin tilanteeseen. Muslimit tarvitsevat nyt enemmän kuin koskaan lohdutusta ja toivoa elämäänsä. Arabimaailma on median ja somen suurkuluttajia, ja medialähetystyön avulla pääsemme kertomaan heille henkilökohtaisesti ilosanoman maailman kansojen Pelastajasta.

Tue kohdetta – lahjoita