Elämme muslimien evankelioinnin kulta-aikaa.

Korona-aika lisännyt palautemäärää 53 prosenttia

Jaa somessa

Koronapandemian aiheuttama eristys on ajanut arabimaailman etsimään sosiaalisesta mediasta yhteyttä ja lohdutusta. Maaliskuusta lähtien Al Hayat -kanava on panostanut jokapäiväisiin suoriin lähetyksiin sosiaalisessa mediassa.

Katsojia on tilastojen mukaan ollut viikoittain 500–600 000.

Arabiosaston ja Al Hayatin johtaja, Aaron Ibrahim, kertoo kevään tuloksista:

– Suorien Facebook-lähetysten suosio yllätti meidät. Esimerkiksi huhtikuussa kaikkien reagointien yhteenlaskettu määrä oli 2,1 miljoonaa.

Palautteissa ja kommenteissa katsojat pyytävät esirukousta. Monet antavat sähköpostiosoitteensa ja puhelinnumeronsa yhteydenottoa varten. Katsojat haluavat Raamattuja ja lisätietoa kristinuskosta. Uskoon tulleet kyselevät kasteelle menon mahdollisuuksista.

Kevään aikana Al Hayat sai paljon uusia kontakteja eri maista ja tiedot ohjattiin paikallisseurakuntien työntekijöille jälkihoitoa varten.

Useat Al Hayatin tiimiläiset ovat todenneet korona-ajasta: ”Tämä on ollut hengellisesti parasta aikaa”, ”Ihan kuin olisin tullut uudelleen uskoon”, ”Raamattu on avautunut aivan uudella tavalla.” Yhdessä tehdyt lähetyksien ja opetusosuuksien etukäteisvalmistelut ovat lähentäneet eri puolilla maailmaa asuvia esiintyjiä ja työntekijöitä.

Kevään aikana useita tiimiläisiä on koulutettu myös ohjaamaan lähetyksiä, koska viikossa on 18 suoraa lähetystä ja useana viikonpäivänä on kaksi tai kolme suoraa lähetystä. Nyt ohjaajavuoroja on jakamassa 30 tiimiläistä.

Tiimiläiset rukoilevat toistensa puolesta, viestittelevät tiuhaan ja pitävät videopuheluita päivittäin. Päivät venyvät pitkiksi jo eri aikavyöhykkeidenkin takia. Aaron kertoo tiimiläistensä motivaatiosta: – Katsojien evankeliumin nälkä on sytyttänyt koko Al Hayat -tiimin tekemään kaikkensa, että sanoma Vapahtajasta saavuttaisi mahdollisimman monta arabi- ja muslimimaan asukasta tänä evankelioinnin kulta-aikana.

Kuva: Muslimitaustalta uskoontullut Farha on Al Hayat -kanavan suosittu opettaja ja hänen ohjelmansa käsittelevät usein käytännön elämän ja kristinuskon suhdetta unohtamatta katsojia, jotka tulevat islamilaisen kulttuurin piiristä.

Tue kohdetta – lahjoita