"En ole koskaan aiemmin kuullut, että joku somalinkielinen puhuisi kristinuskosta. En edes tiennyt, että joku somali voisi olla kristitty."

Somalimies katsoi televisiota ystävänsä luona Etiopiassa ja tuli uskoon

Jaa somessa

Somalian naapurimaassa Etiopiassa asuva somalimies Taifa* keksi mennä yllätysvierailulle ystävänsä Zahin* luo.

Islaminuskoinen Taifa ei silloin vielä tiennyt, että Zahi ei ole muslimi, kuten kaikki muut hänen ystävänsä, vaan kristitty.

Kun Taifa meni ystävänsä kotiin, tämä oli katselemassa El-Shaddai TV:tä, joka on etiopialainen kristillinen satelliitti- ja YouTube-kanava. Ystävä ei ollut etukäteen suunnitellut tällaista ”vastaanottoa” muslimitutulleen. Tv-ruutu ja siinä pyörivä ohjelma jäi kuitenkin päälle.

Kymmenen minuutin kuluttua ohjelma ja siinä puhuttu kieli vaihtui tv-ruudussa. Shania ja Shino Gabon luotsaaman somalinkielisen Somali Christian TV:n lähetys alkoi näkyä.

Taifa hätkähti kuullessaan äidinkieltään ja ryhtyi katsomaan lähetystä. Hän katsoi koko lähetyksen. Kun hän lähti, hän sanoi ihmeissään:

– En ole koskaan aiemmin kuullut, että joku somalinkielinen puhuisi kristinuskosta. En edes tiennyt, että joku somali voisi olla kristitty. Mutta tykkäsin kyllä katsoa tuota ohjelmaa.

Seuraavalla viikolla samaan aikaan Taifa meni jälleen mitään varoittamatta Zahin luo. Nyt Taifa pyysi, että saisi katsella somaliohjelmaa. Sehän sopi hyvin Zahille.

Nyt Zahilla oli tilaisuus kertoa Jeesuksesta. Hän kertoi uskostaan Kristukseen, tämän rakkaudesta ihmisiä kohtaan ja pelastuksesta, joka tulee yksin Kristuksen kautta.

Taifa alkoi seurata Somali Christian TV:tä. Viimein hän kertoi päättäneensä, että haluaisi ottaa Jeesuksen vastaan. Ainoastaan se askarrutti ja esti Taifaa tekemästä lopullista päätöstä, että hän ei ymmärtänyt, miten Jeesus pystyi olemaan sekä Jumala että ihminen.

Zahi ja Taifa soittivat yhdessä tv-ohjelmassa näytettyyn puhelinnumeroon. Shania vastasi puheluun. Puhelussa Taifalle selitettiin, että Jeesus oli sataprosenttisesti Jumala ja sataprosenttisesti ihminen. Selityksen jälkeen Taifa ymmärsi asian, ja hän otti Jeesuksen vastaan Herranaan ja Pelastajanaan.

Nyt Taifa saa opastusta uskon asioissa Zahilta. Gabojen avulla uusi uskova Taifa pääsee muiden somaliuskovien yhteyteen.

  • Nimet muutettu.

Tue kohdetta – lahjoita