Klaanijohtaja istui olohuoneessaan ja katsoi Al Hayatin ”Without borders” -ohjelmaa. Ohjelmaa tekevä Katja katsoi kameran kautta suoraan klaanijohtajaa silmiin ja sanoi: ”Ilman Jeesusta kuolet!”

Klaanijohtaja tuli uskoon katsottuaan Al Hayatia

Jaa somessa

Irakilainen noin 65-vuotias mies tuli uskoon ja koko hänen perhekuntansa kääntyi Jeesuksen puoleen sen jälkeen, kun hän oli katsellut Al Hayatin ohjelmia.

Mies on klaanijohtaja ja hyvin vaikutusvaltainen mies Etelä-Irakissa.

Klaanijohtajalla ei ollut ollut koskaan mitään kanssakäymistä kristittyjen kanssa. Hän vihasi kristittyjä, koska amerikkalaiset olivat sotineet Irakissa. Raamatun hän tiesi, mutta uskoi sen olevan väärennös.

Klaanijohtaja sattui katsomaan Al Hayat -kanavaa. Ohjelmissa vastustettiin suorasukaisesti monia sellaisia asioita, joita hän piti itsestäänselvyyksinä. Hänelle oli uutta, että joku kritisoi islamia. Hän ryhtyi seuraamaan kanavaa.

Eräänä päivänä klaanijohtaja istui olohuoneessa ja katsoi ”Without borders” -ohjelmaa. Ohjelmaa tekevä Katja katsoi kameran kautta suoraan klaanijohtajaa silmiin ja sanoi: ”Ilman Jeesusta kuolet!” Klaanijohtaja pelästyi. Oli ennenkuulumatonta, että nainen puhui rohkeasti itseään vanhemmalle vaikutusvaltaiselle miehelle ja katsoi silmiin.

Siitä päivästä klaanijohtaja alkoi nähdä unia Jeesuksesta. Hän meni polvilleen ja rukoili. Vaimo ja lapset perheineen seurasivat suvun päämiehen ratkaisua seurata Jeesusta. Hän oli klaanin ensimmäinen uskoon tullut ja klaani seurasi perässä. Hän puhui Jeesuksesta ja väki tuli uskoon. Myös hänen luonteensa muuttui. Hän oli aiemmin väkivaltainen ja fanaattinen shiia-muslimi, mutta nyt hän piti Kristuksen rakkaudellista elämää esimerkkinään.

Yassir Eric meni kastamaan miehen ja hänen klaaninsa. Kaste tapahtui Najafin kaupungissa, joka on yksi islamin pyhistä kaupungeista.

– Käyn miehen luona aina kun mahdollista. Mies pitää nyt kotiseurakuntaa kodissaan. Al Hayatin opetuslapseuttavat ohjelmat ja Al Hayatin julkaisemat digitaaliset kirjat (kirjoille on oma aplikaatio) auttavat häntä kasvamaan uskossa ja opettamaan toisiakin.

– Rukoilkaa sen puolesta, että vaikutusvaltaiset ihmiset tulisivat uskoon muslimimaissa. Jeesus kutsuu siellä omikseen ihmisryhmiä, koska siellä ei tunneta sellaista yksilökeskeistä elämää kuin länsimaissa. Muistakaa myös näitä pieniä kotiseurakuntia! pyytää Yassir.

Tue kohdetta – lahjoita