Pastori Yassir Eric kertoo kastaneensa viime vuonna yli 2 000 ja toissa vuonna yli 2 500 ex-muslimia. Hämmästyttävintä on, että kaikki kastetut ovat tulleet uskoon Jeesuksen ilmestymisen kautta tai katsomalla Al Hayat -kanavan ohjelmia.

Jeesus on ilmestynyt tai usko on löytynyt Al Hayatin kautta

Jaa somessa

Muslimimaissa on meneillään ennennäkemätön sadonkorjuu.

Pastori Yassir Eric kertoo kastaneensa viime vuonna yli 2 000 ja toissa vuonna yli 2 500 ex-muslimia.

Hämmästyttävintä on, että kaikki kastetut ovat tulleet uskoon Jeesuksen ilmestymisen kautta tai katsomalla Al Hayat -kanavan ohjelmia.

– Vaikka olen evankelista, en ole itse johdattanut uskoon yhtään näistä kastetuista. Kaikkein voimallisin evankelista on Jeesus itse.

– Uskonkin, että elämme parhaillaan lopunaikojen loppusuoraa. Nyt on selvästi sadonkorjuun aika.

Useimmiten Yassir on kutsuttu paikalle kastamaan useita kymmeniä kerralla. Saksan lisäksi hän on kastanut Irakissa, Libanonissa, Syyriassa, Egyptissä, Sveitsissä ja Ranskassa.

Myös tänä vuonna Yassir on kastanut lukuisia ihmisiä, vaikka korona onkin asettanut hidasteita ja rajoituksia eri maihin matkustaessa.

Syvällisiä kysymyksiä

– Olen kiitollinen Al Hayatista. Sitä valmistettiin tätä pandemia-aikaa varten, sillä kun kaikki muu toiminta pysähtyi, kykeni Al Hayat toimimaan digitaalisten kanaviensa kautta. Aaron, arabiosaston johtaja, on ollut erittäin muuntautumiskykyinen johtaessaan kanavaa.

Yassir on huomannut, että pandemian aikana ohjelmiin soittavien ihmisten kysymykset ovat muuttuneet.

– Kun ennen väiteltiin opillisista kysymyksistä, ovat puhelut nyt syvällisiä. Ihmisillä on pelkoja ja huolia. He etsivät varmaa tulevaisuuden toivoa, jota islam ei voi antaa. He ovat huomanneet, että Jeesus on muuttanut meidän elämämme. He näkevät meissä olevan varman toivon ja kysyvät, miten hekin saisivat sen.

Suhtautuminen koronaan

Yassir on matkustanut pandemian aikana Saksasta Libanoniin ja Syyriaan. Matkat ovat aiheuttaneet karanteenissa oloa ja lukuisia koronatestejä. Yassir noudattaa viranomaisten antamia ohjeita ja on varovainen välttääkseen koronatartunnan.

– Jos kuolen tänään, en kuole koronan takia vaan siksi, että aikani on päättynyt. Elämäni on turvassa Hänessä.

– Euroopassa suhtaudutaan koronaan paniikinomaisesti ikään kuin emme olisi koskaan ennen kuulleet kuolemisesta. Kuoleminen on kuitenkin todellisuutta eikä kukaan elä ikuisesti. Euroopalla on opittavaa: ei Syyriassakaan ole tilanne ollut aina sellainen kuin nyt on. Emme ole syyrialaisia parempia tai ansioituneimpia ihmisiä. On Jumalan armoa, että esimerkiksi Suomessa on tällä hetkellä asiat hyvin.

– Nykyinen tilanne ei muutu pian. Ja koska tiedän, että Libanonissa ja Syyriassa tarvitaan minua, niin en anna vihollisen olla esteenä, vaan luotan Jumalaan ja otan vaikka 20 koronatestiä. Vaikeina aikoina on oltava ihmisten vierellä.

Teksti Satu Rönkkö
Kuva Eero Antturi

Tue kohdetta – lahjoita