Vuotuinen Gott erlebt -tapahtuma järjestettiin poikkeusolosuhteissa.

Kristillinen arabitapahtuma onnistui pandemian keskellä

Jaa somessa

Tapahtuman pääpuhujana toimi Al Hayat -kanavalta tuttu tunnettu tv-kasvo Yassir Eric, ja musiikista vastasi saksalainen kristitty artisti Katelin. Avainmedian tuotantopalvelujen tiimi matkusti Suomesta Saksaan vastaamaan tapahtuman tv-tuotannosta viimevuotiseen tapaan.

– Monet ihmiset ottavat minuun yhteyttä sosiaalisen median kanavien kautta, koska he seurasivat tilaisuuksia suoratoistona, Yassir Eric kommentoi.

Myös tapahtuman järjestelyistä vastanneen Schönblickin kristillisen keskuksen johtaja Martin Scheuermann oli hämmästynyt palautteesta:

– Saamme innostunutta palautetta, jopa arabimaailmasta. Olemme iloisia, että meillä on ollut erittäin hyvä yhteistyö kristillisen televisioaseman Al Hayatin kanssa monien vuosien ajan.

Poikkeuksellinen aika näkyi erityisesti ohjelman sisällössä. Yassir Eric korosti puheissaan, kuinka meillä ihmisillä on monesti valmiit omat suunnitelmat ja pandemian aiheuttama pysähdys aiheuttaa meissä epävarmuutta ja pelkoa.

Eric korosti, että Raamatussa on lukuisia kertomuksia henkilöistä, joiden asemaan asettumalla voidaan häivähdyksen verran ymmärtää, minkälaisten epävarmuuksien keskellä elivät esimerkiksi Abraham, Nooa, Daniel ja Pietari, ja kuinka Jumalaan uskomalla ja luottamalla asiat saivat heidän elämänsä ihan toisenlaisen näkökulman ja kehityskulun.

Yassir Eric haastoikin paikalla ollutta pientä yleisöä ja etänä tapahtumaa seurannutta suurempaa yleisöä tarkistamaan suuntaansa ja astumaan eteenpäin, mutta ennen kaikkea kiinnittämään katseen kaikessa Jeesukseen.

Saksan uskonnonvapauslaki sallii uskonnollisten tilaisuuksien järjestämisen kokoontumisrajoituksista huolimatta.

Paikalle päästettiin noin 200 henkilöä, ja tuhannet seurasivat lähetyksiä netin kautta saksaksi sekä arabiaksi simultaanisti tulkattuna. Tarkoilla turvallisuusohjeilla sekä riittävillä suojaustoimenpiteillä ja turvaetäisyyksillä vältyttiin koronatartunnoilta.

Yleinen tilanne kuitenkin huomioitiin siten, että yleisöä ei kuvattu tapahtumassa, jotta kokoontuminen koronatilanteen keskellä ei aiheuttaisi yleistä hämmennystä.

Merkittävä osa tapahtuman käytännön toteuttajista oli vapaaehtoisia, ja osalle se oli vuoden ainut tapahtuma, jonne pääsi esimerkiksi esiintymään. Myös Avainmedian tuotantotiimille kyseessä oli epidemia-ajan ensimmäinen ulkomaantuotanto, jonne lähtö perustui poikkeusajan vuoksi vapaaehtoisuuteen.

Kuvaukset tulivat kuitenkin tarpeeseen. Neljäntoista kuvatun tilaisuuden lisäksi tapahtuman väliajoilla kuvattiin yli 30 ohjelmaa Avainmedian Al Hayat -kanavan käyttöön. Tallennetut tilaisuudet ja uudet ohjelmat ovat välttämätön lisä Al Hayatin ohjelmistoon, koska ohjelmatuotantoa ei tällä hetkellä voida toteuttaa normaalisti maiden välillä jatkuvien matkustusrajoitusten vuoksi.

Tue kohdetta – lahjoita