"Emme tiedä, miten elää epävarmuudessa."

Yassir Eric kehottaa luottamaan Jumalaan

Jaa somessa

Pastori, tohtori Yassir Eric muistuttaa, kuinka Vanhassa testamentissa kerrotaan, että israelilaiset elivät koko ajan epävarmuudessa. Abraham lähti kotoaan tietämättä määränpäätä.

– Nykyään emme tiedä, miten elää epävarmuudessa. Rukoilemme, että anna meille jokapäiväinen leipämme, mutta emme todella turvaa Jumalaan. Korona-aika on osoittanut tämän. Olemme sysänneet Jumalan pois elämämme keskipisteestä. Seurakunnat jopa kykenisivät puhumaan, musisoimaan ja toimimaan ilman Jeesusta. Puhun itsestänikin tässä.

Mutta korona on osoittanut, että tarvitsemme Jeesusta aivan epätoivoisesti!

Nyt, kun seurakuntien kokouksiin on ollut hankala osallistua, on se Yassirin mukaan antanut meille jonkinlaisen käsityksen siitä, millaista on elää kristittynä esimerkiksi Iranissa ja Irakissa, joissa kristitty joutuu elämään rajoitetusti uskontonsa tähden eikä voi mennä kirkkoon ja palvoa Jumalaa vapaasti.

– Ehkä emme enää pidä vapauttamme kristittynä itsestäänselvyytenä, Yassir sanoo.

Helppo elämä

– Kun oliivi murskataan, siitä saadaan hyvää öljyä. Mitä me tuotamme, kun meidät murskataan? Olemmeko masentuneita ja vihaisia Jumalalle? Vai luotammeko Jumalaan ”tapahtukoon sinun tahtosi, ei minun”, Yassir kysyy.

– Olennaista ei olekaan, kauanko korona kestää, vaan mitä korona meistä paljastaa?

– Jumala tekee mahtavia asioita! Jeesuksella ei ole rajoituksia. Esimerkiksi Beirutin räjähdyksen keskelläkin Jumala paransi fyysisiä ja henkisiä vammoja, kertoo Libanonissa vieraillut Yassir.

Yassir kehottaa luottamaan Jumalaan.

– Ei ole helppoa, jos työpaikka on vaarassa tai terveysasiat aiheuttavat paniikkia. Mutta kysymys ei olekaan siitä, onko meillä helppoa vai ei. Tärkein kysymys on: Uskommeko, että meidän Jumalamme on suurempi kuin olosuhteemme?

Yassir siteeraa: ”Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani” (Ps. 23:4).

Teksti: Satu Rönkkö

Yassir Eric, monipuolinen asiantuntija

– Yassir Eric on Avainmedian arabiankielisen Al Hayat -kanavan vakiokasvo.

– Yassir syntyi Sudanissa ääri-islamilaiseen perheeseen, kävi koraanikoulua ja radikalisoitui, mutta tuli uskoon ja kääntyi kristityksi 19-vuotiaana.

– Kuten islamilaiseen kulttuuriin kuuluu islamin jättäneiden kohdalla, hänen sukunsa on paitsi hylännyt Yassirin myös koettanut saada hänet hengiltä.

– Nykyään Yassir asuu Saksassa, jossa hän on opiskellut ja perustanut perheen.

– Yassir Eric on islamin tutkimuksen professori ja korkeakoulun opettaja Kornthalissa Saksassa. Lisäksi hän on eurooppalaisen maahanmuuton, integraation ja islam-aiheen instituutin (EIMI) johtaja.

– Yassir on kansainvälisen, kristinuskoon kääntyneiden entisten muslimien verkoston Communio Messianican (CM) puheenjohtaja.

– Saksassa hän on usein haastateltavana islamiin ja maahanmuuttoon liittyvissä tv-ohjelmissa ja artikkeleissa.

– Yassir Eric on luterilainen pastori.

Tue kohdetta – lahjoita