Rukouspäivä havahdutti kristityt edistämään ex-muslimien asemaa.

Rukous ex-muslimien puolesta jatkuu

Jaa somessa

Communio Messianican/CM (maailmanlaajuinen ex-muslimiverkosto) ja Avainmedian arabiosaston ideoima ja toteuttama Kansainvälinen rukouspäivä ex-muslimien puolesta 18.11.2020 herätti suurta huomiota ympäri maailmaa. Rukouspäivän ansiosta uskoon tulleiden muslimien olemassaolo ja heidän vaikeutensa tulivat suurten joukkojen tietoisuuteen maailmanlaajuisesti.

Rukous on jatkunut Rukouspäivän jälkeenkin eri maissa.

Esimerkiksi Brasiliassa seurakunnat halusivat jatkaa rukousta ex-muslimien puolesta vielä kuukauden ajan.

Mbbglobal.net-sivustolla on varattu paljon 15 minuutin pituisia rukousvartioita. Todennäköisesti esirukoilijoita kertyy niin paljon, että seuraavaan Rukouspäivään 18.11.2021 asti vuoden jokaisena minuuttina rukoillaan ex-muslimien puolesta.

Al Hayatin kanssa tiivistä yhteistyötä tekevän farsinkielisen Mohabat TV:n johtaja Mike Amato kertoi rukouspäivän jälkeen:

– Mohabat-kanavamme verkostojen kautta kaksi miljoonaa ihmistä rukoili ex-muslimien ja muslimimaailman puolesta. Mohabat TV:n kautta kahdella rukouslähetyksellä oli katsojia noin 16 miljoonaa.

Sain Iranista, Euroopasta ja Yhdysvalloista todella paljon viestejä ja puheluita, joissa kerrottiin, että Rukouspäiväidea on aivan mahtava!

Eri puolilta maailmaa saatujen raporttien pohjalta voidaan arvioida rukoilijoiden yhteismäärän olleen useita miljoonia.

Uusi rukouskohde vuodelle 2021

Evankeliseen allianssiin kuuluvat kirkot ja seurakunnat saksankielisissä maissa (Sveitsi, Saksa ja Itävalta) ovat joka vuosi omistaneet marraskuun vainottujen kristittyjen teemalle. Vuosittain marraskuun puolessa välissä on myös EU:n parlamentin saksankielisille jäsenille jaettu tietoa vainotusta seurakunnasta. Kunakin vuonna on valittu erityiskohteiksi kolme maata, joissa kristittyjä vainotaan.

Saksankielisten maiden Evankeliseen allianssiin kuuluvat tahot päättivät, että vuodesta 2021 lähtien he ottavat vakiokohteeksi uskoon tulleet muslimit kaikkialla maailmassa ja pitävät joka vuosi marraskuun ajan esillä muslimitaustaisten uskovien asiaa.

Heidän valintaansa vaikutti nimenomaan Rukouspäivä ex-muslimien puolesta, ja he ovat innokkaasti mukana myös seuraavassa Rukouspäivässä 18.11.2021.

”Juuri nyt joku rukoili puolestasi!”

Kiitos esirukouksistanne! – Ali, Kurdistan

Lähetin Mbbglobal.net-sivustolle rukousaiheeni, jossa se julkaistiin heti ja puolestani rukoiltiin. Aiemmin en ole ollut varma, onko kukaan muistanut minua rukouksin. – Ex-muslimimies, Libanon

Kansainvälisen Rukouspäivän tueksi perustettiin englanninkielinen Mbbglobal.net-sivusto, jonne kootaan mm. uskoon tulleiden muslimien todistuksia ja videoita. Eräs toiminto on rukousosio, jonne on mahdollisuus lähettää rukousaiheita.

Kun esirukoilijat klikkaavat sivustolle tulleita rukouspyyntöjä ja rukoilevat niiden puolesta, lähtee rukouspyynnön lähettäjälle välittömästi viesti: ”Juuri nyt joku rukoili puolestasi!”

Yksinkertainen viesti voi olla suureksi rohkaisuksi ex-muslimille, joka joutuu kipuilemaan yksin uskon tiellään vailla kristittyjä ystäviä ja paikallisuskovien tukea.

OSALLISTU

Toteuttaaksemme seuraavan rukouspäivän ja ympärivuorokautiset rukousvartiot, rakennamme parhaillaan Mbbglobal.net-sivustolle Rukouskalenteria, jonne kootaan infoa eri muslimimaista ja uskoon tulleiden muslimien tilanteesta.

– Tähän tarvitsemme paljon esirukoustukea ja taloudellista tukeasi, vetoaa Avainmedian arabiosaston ja Al Hayatin johtaja Aaron Ibrahim. – Kiitos kaikesta tuestasi!

Tue kohdetta – lahjoita