Pyhäkoulunopettajien koulutus leviää Suomessa

Koronaepidemia on sulkenut Pirkko Kauhaselta ja hänen tiimiltään ovet Suomesta ulospäin, mutta he pitävät pyhäkoulunopettajien Kyyhky-koulutuksia Suomessa.

– Vuodesta 2013 on Suomessa pidetty tähän mennessä 19 koulutusta 823 ihmiselle, Kauhanen laskee.

– Ilahduttavaa on, että osallistujien joukossa on myös useita miespuolisia pyhäkoulunopettajia, pastoreita ja vanhimmistoveljiä. Pyhäkoulut tarvitsevat isähahmoja ja miehen mallia. Miehet tuovat myös vakautta ja omalla opetustyylillään saavuttavat poikien sydämet.

Pandemian tuomat rajoitukset on otettu huomioon.

– Yleensä seurakunnissa on helppo pitää turvavälit ja ruokailut voi toteuttaa turvallisesti, Kauhanen kertoo.

Tuorein suunnitelma on pitää suoria online-koulutuksia, joihin voi osallistua ympäri maata.

Satoja tuhansia kiinalaisia opettajia

Kyyhky-projekti jatkaa etenemistä Kiinassa siitä huolimatta, että Kiinaan 2018 tullut uusi uskontolaki estää avoimen työn.

– Monet Kiinan pyhäkoululaiset ovat kasvaneet aikuisiksi ja lähteneet viemään evankeliumia muihin maihin, kertoo Kauhanen.

Kauhanen vastaa Kyyhkyn lentämisestä yhä uusiin maihin, vaikka on eläkkeellä.

– Kiinaan en enää ole yhteydessä, jotta en vaarantaisi sikäläisten kristittyjen elämää, hän kertoo.

– Kiitän Jumalaa, että saimme kylvää ja kouluttaa Kiinassa vapaasti 15 vuotta, kun ovet olivat avoinna. Sadattuhannet opettajat jatkavat nyt työtä kouluttaen toisia.

Kyyhky on käännetty 16 eri kielelle. Vuoden 2020 aikana ulkomaille matkustelu on ollut lähes mahdotonta, josta syystä tälle vuodelle suunnitellut koulutukset siirtyvät vuodelle 2021.

– Vuoden 2020 aikana valmistui tamilinkielinen Kyyhky Intiassa, mutta koronan vuoksi koulutusten aloittaminen on jouduttu siirtämään tuonnemmaksi. Työn alla ovat espanjan, venäjän- ja turkinkieliset Kyyhkyt. Saksankielinen Kyyhky on valmistunut ja yhteistyökumppanimme kartoittaa mahdollisimman laajaa koulutuspohjaa. Kyyhky-tiimi menee kouluttamaan kaikkiin näihin kieliryhmiin sitä mukaa kuin on mahdollista.

Seurakunta: tilaa ilmainen koulutus

Maksuton yksipäiväinen koulutus on yleensä lauantaina klo 9–17. Koulutettaville ei tule muita kustannuksia kuin että he maksavat 10 euroa Kyyhky-kirjasta. Noin kolmen kouluttajan tiimi opettaa vapaaehtoisuuden periaatteella. Myöskään seurakunnalle ei tule kustannuksia. Seurakunta hoitaa lounaan ja iltapäiväkahvin ja ottaa siitä maksun. Pandemian aiheuttamat kokoontumisrajoitukset ja terveysviranomaisten ohjeet otetaan huomioon.

LIsätietoja Kyyhky-koulutuksista antaa Pirkko Kauhanen: pirkko51ilona@gmail.com.

– On mahtavaa, jos koulutukseen voi kutsua lähialueen muistakin seurakunnista osanottajia, jotta se voisi koitua yhteiseksi hyödyksi ja siunaukseksi koko alueelle, Kauhanen ehdottaa.

Webinaarikoulutus puolestaan järjestetään Avainmedian toimesta ns. Zoom-seminaarina ja ensimmäinen pidetään 27.2. 2021 klo 10-15. Ilmoittautumiset: pirkko51ilona@gmail.com.

Palaute

”Oli ihana Kyyhky-koulutus! Anti oli väkevä, niin raikkaasti tuotiin esille sitä, kuinka tärkeää on lapsille tuoda sanoma Jumalan rakkaudesta ja he voivat ottaa vastaan evankeliumin, oppia tuntemaan Jeesuksen ja Pyhän Hengen. Entistä tärkeämpänä koen lasten kohtaamisen ja sen, miten tärkeää on itse täyttyä jatkuvasti Pyhällä Hengellä voidakseni välittää Jumalan rakkautta pienille ihmistaimille. Lasten kanssa rukoilemisen tärkeys ja se, että he saavat osallistua täysivaltaisina osallistujina, kun rukoillaan, on sydämelläni. Useasta henkilöstä koostuva tiimi opetuksessa toi mukavasti vaihtelua, aika ei käynyt pitkäksi ja opetus oli innostavaa.” – Osallistuja Alavuden koulutuksessa 9/2020.