Uutuutena englanninkielisiä ohjelmia somaleille.

Somaleja tulee uskoon nyt ennätysvauhtia

Jaa somessa

– Viime kuukausina 152 somalia on tullut uskoon! riemuitsevat somalitaustaiset evankelistat Shania ja Shino Gabo.

– Heidät on temmattu islamin pimeydestä, ja Jeesus on nyt heidät Herransa.

– Pyhä Henki tekee työtään ja niinpä joka päivä tulee useita somaleja uskoon. Rukoilkaa, että pelastuvien määrä lisääntyisi lisääntymistään! Gabot pyytävät.

Englantia toisen polven somaleille

Korona-aika ei ole tehnyt suurta muutosta evankelistaparin työhön, sillä he ovat tähänkin asti tavoittaneet maanmiehiään median eri keinojen välityksellä.

Nyt myös Gabojen tytär ja poika ovat tulleet rohkeasti kameran eteen kertomaan uskostaan Jeesukseen.

– Olemme kehittäneet somalinkielisten ohjelmiemme lisäksi englanninkielisen ohjelman, jossa me neljä keskustelemme somaleja koskettavista ajankohtaisista asioista.

Ohjelmaa esitetään Somali Christian TV:ssä, Gabojen kristillisellä YouTube-kanavalla, ja se on osoittaunut suosituksi.

– Etenkin toisen polven maahanmuuttaja somalisukupolvi haluaa kuulla mielipiteitä, jotka eivät ole islamin värittämiä.

– Saamme lähetysten seurauksena ympäri maailmaa puheluja somaleilta, joiden äidinkielen taito on jo niin heikentynyt, että keskustelemme englanniksi. Tärkein tavoitteemme on, että ohjelmien kautta useita ihmisiä tulisi uskoon.

Katsojapalautteen perusteella Gabot perustivat yhteensä kaksi YouTube-kanavaa, toinen pelkästään somaliankielisiä ja toinen englanninkielisiä ohjelmia varten. Aiemmin molemmat kielet löytyivät samasta paikasta.

https://www.youtube.com/somalichristiantv?fbclid=IwAR35ZzKafIfw05qpm-DOBf12HfjizXYvWJ8mWer_dZQ3Jc9CLXD6JIJ7LEA

Totuus paljastui karanteenissa

Vaikka Shania ja Shino Gabon kutsumus on evankelioida nimenmaan omaa kansaansa, somaleja, tulee muitakin uskoon heidän mediatyönsä välityksellä.

Eräs valkoinen amerikkalaismies kertoi Gaboille todistuksensa:

– Olin ennen koronapandemiaa paljon tekemisissä erään muslimimiehen kanssa. Hän kertoi minulle islamista. Harkitsin vakavasti, että ryhdyn muslimiksi.

– Juuri kun olin kertomasta muslimitutulleni päätöksestäni, jouduin koronakaranteeniin. Minun piti jäädä kotiini. Ryhdyin aikani kuluksi katselemaan netistä lisätietoja islamista.

– Törmäsin YouTubessa videoon, joka oli otsikoitu: ”Tätä sinulle ei kerrota, kun käännyt muslimiksi”.

Kyseisellä videolla Gabot kertovat, että mikäli joskus haluaa jättää islamin, on rangaistuksena kuolema. Amerikkalaismies kauhistui ja soitti muslimitutulleen kysyäkseen, pitääkö Gabojen videolla kerrottu tieto paikkaansa.

– Jumala varjelkoon! reagoi muslimimies kysymykseen ja sanoi: – Jos kääntyy muslimiksi, niin sellaisena pysytään eikä uskontoa vaihdeta.

Amerikkalainen jatkoi sinnikkäästi kyselyään. Lopulta tuttava myönsi, että näin on, islamin hylkäämisestä seuraa kuolemanrangaistus.

Tämän jälkeen amerikkalaismies alkoi tutkia, mitä Jeesuksesta kerrotaan, ja löysi totuuden. Hän päätti seurata Jeesusta, ja on nyt elävässä uskossa.

Tue kohdetta – lahjoita