Turkinkieliset lähettivät palautteita ennätysmäärän koronavuonna.

Kanal Hayatilla 30 000 yhteydenottoa yhden kuukauden aikana

Jaa somessa

”Pandemian aika on ollut täynnä muutosta, haasteita ja epävarmuutta, mutta myös paljon rohkaisevia asioita”, sanoo turkinkielisen Kanal Hayatin toiminnanjohtaja Martin Tangstad. Hän raportoi vuoden 2020 tapahtumista.

– Kaikesta huolimatta olemme työssämme kokeneet, että Kanal Hayatin kautta välitetty evankeliumi on otettu vastaan ainutlaatuisella avoimuudella.

Ihmiset etsivät juuri nyt toivoa elämäänsä, sillä monet ovat peloissaan, sairaana tai hengellisessä pimeydessä, Tangstad on huomannut.

– Uudesta avoimuudesta kertovat mitattavat tuloksetkin. Lokakuussa 2020 jälkihoitotiimimme ottivat vastaan kaikkien aikojen suurimman yhden kuukauden yhteydenottojen määrän: melkein 30.000! Se on hämmästyttävä luku, melkein neljä kertaa korkeampi kuin viime vuonna samaan aikaan. Se merkitsee noin neljääkymmentä yhteydenottoa joka tunti kuukauden ajan!

Olen hämmästynyt siitä, kuinka Jumala käyttää myös koronaa ja kaikkea epävarmuuttakin kasvattaakseen hengellistä satoaan.

– Vaikka tämä on kiitosten ja ihmeiden aika, se on myös haastava aika työllemme ja kaikille, jotka siihen osallistuvat. Kuten kuningas Daavid kuvailee Psalmissa 23, minullakin on usein ollut tunne, että medialähetystyömme on kulkenut pimeän laakson läpi.

Kanal Hayat Covid Special

– Minulta on usein kysytty, kuinka korona on vaikuttanut Kanal Hayatin tuotantoon. Tuotannon keskeyttäminen vuodeksi ei ollut koskaan vaihtoehto, sillä satelliittilähetyksillämme on 125 miljoonaa potentiaalista katsojaa ja sosiaalisen median kautta maailmanlaajuinen yleisö. Voin sanoa, että 2020 ponnistelumme muuttuivat luoviksi, joustaviksi ja tehokkaiksi aina, kun tuotantomahdollisuuksien ikkuna avautui. Tiimimme onnistui pitämään tuotannon käynnissä huolimatta koronapandemiasta ja monista sen aiheuttamista haasteista. Tuotantotiimimme onnistui jopa luomaan muutaman uuden ohjelman, joista yksi on ”Kanal Hayat Covid-19 Special”.

– ”COVID-19-erityisohjelmat” ovat ohjelmia, joissa paikalliset pastorit ja heidän puolisonsa käsittelevät korona-aihetta ja kysymyksiä.

Uutta on, että nämä ohjelmat ovat ensi-esityksenä samanaikaisesti televisiossa ja sosiaalisessa mediassa. Paikalliset pastorit esiintyvät yhdessä puolisoidensa kanssa. He keskittyvät rooleihinsa aviomiehenä ja -vaimona sekä pastoreiden rooliin perheensä parissa, joka on heidän tärkein seurakuntansa.

– Juontajapareilla on ollut mahdollisuus rakentaa koronasta ikään kuin silta muihin aiheisiin, jotka ovat tärkeitä perheille: kuinka elää ulkonaliikkumiskieltojen keskellä, lasten etäopetus jne. Yhteinen nimittäjä kaikissa keskusteluissa on usko ja se, kuinka Kristuksen evankeliumi auttaa heitä tässä uudessa tilanteessa – perheenä, aviomiehenä, vaimona ja pastoreina.

– Toinen ohjelma, johon olemme keskittäneet paljon energiaa koronan aikana, ovat todistusohjelmat. Nämä ovat ohjelmia, joissa paikallista murretta puhuvat ihmiset kertovat, kuinka Kristus on muuttanut heidän elämänsä. Pelon, epävarmuuden ja ahdistuksen aikana harvat asiat vaikuttavat enemmän kuin todistukset Jumalan työstä tavallisten ihmisten elämässä.

– Todistukset ovat luonnostaan uskottavia, sisältävät voimakkaan sanoman sekä ovat katsojien suosikkeja. Näiden ohjelmien tulokset ovat uskomattomia.

Ja onneksi viime vuonna meillä olikin paljon todistuksia, jotka vain odottivat lähetystä. Todistukset otetaan hyvin vastaan myös paikallisten uskovien keskuudessa. Heille on inspiroivaa ja rohkaisevaa nähdä toisten haluavan mennä televisioon ja jakaa uskonsa avoimena, rohkeana ja ylpeänä. Rukoilemme voidaksemme jatkaa pian uusien ohjelmien tuottamista siten, että voimme yhä enemmän lähettää ja jakaa hyvää sisältöä.

Kiitosaiheita

• Kiitämme Jumalaa Kanal Hayatin työn varjeluksesta ympäröivän myllerryksen, epävarmuuden ja haasteiden keskellä.

Kiitämme erityisesti Jumalaa siitä, että hän on suojellut meitä terrorismilta. Kiitämme Jumalaa siitä, että hän auttoi kaikkia palveluksessamme koronaan sairastuneita parantumaan hyvin.

Rukoilemme Jumalan lohdutusta ja rauhaa tässä työssä mukana oleville, jotka ovat nähneet rakkaansa menevän kotiin Kristuksen luokse tämän sairauden takia.

• Kiitämme Jumalaa siitä, että vuosi 2020 oli läpimurtovuosi evankelioinnille ja muille alueen työmuodoille. Olemme erityisen kiitollisia siitä, että koronan aikana monet uudistuivat uskossaan Kristukseen, ja monista uusista uskovista, jotka päättivät ottaa kasteen. Kiitämme Jumalaa siitä, että hän on kuullut rukouksemme, ja rukoilemme, että Hän jatkuvasti vastaa niihin. Ja kiitos kumppaneille uskollisesta rukoilemisesta tämän työmuodon puolesta.

Tieto siitä, että seisot kanssamme, on loputon rohkaisun ja rohkeuden lähde.

Rukoilemme edelleen, että useat ihmiset seisoisivat Kanal Hayatin rinnalla. Rukoilemme, että useita kristittyjä tulisi rukouksin taistelemaan kanssamme, ja että taloudellinen tuki auttaisi meitä saamaan vielä suuremman hengellisen sadon.

Tue kohdetta – lahjoita