Al Hayatin jälkihoitotiimiläiset yhdessä paikalliskontaktien kanssa auttavat mahdollisuuksien mukaan koko elämän uudelleen rakentamisessa.

Al Hayat auttaa vainottuja ex-muslimeja

Jaa somessa

Al Hayatin jälkihoitotiimiläiset yhdessä paikalliskontaktien kanssa auttavat mahdollisuuksien mukaan koko elämän uudelleen rakentamisessa. Avainmedian arabiankieliseen työhön kuuluu evankelioinnin lisäksi uskoon tulleiden tukena oleminen.

Työ vaatii varoja ja viisautta, jotta sekä autettavat että auttajat pysyvät turvassa. Tässä kaksi esimerkkiä hinnasta, jonka uskoon tulosta voi joutua maksamaan.

Sudanilaiselle ex-muslimille sähköshokkeja

Kun paljastui, että 25-vuotias Egyptissä asuva sudanilaismies on Jeesuksen seuraaja, hän sai kutsun viranomaisten luo. Kuulustelujen aikana häntä lyötiin ja hakattiin, jolloin hänen nenänsä murtui. Hänet riisuttiin alasti ja hänelle annettiin sähköshokkeja. Mies joutui olemaan putkassa kaksi viikkoa, jonka jälkeen hänet lennätettiin kotimaahansa Sudaniin. Siellä oli odotettavissa vielä pahempia rangaistuksia.Ei ole vielä tietoa, mikä hänen kohtalonsa on. Al Hayatin tiimi yrittää saada häneen yhteyttä.

Algerialainen nainen suurissa vaikeuksissa

Algerialainen nainen, joka oli ihmisoikeusaktivisti, koki paljon vainoa viranomaisten taholta. Internetin kautta hän otti yhteyttä Al Hayat -kanavaan ja tuli sen jälkeen uskoon. Kristityksi käännyttyään nainen pakeni vanhan äitinsä kanssa Algeriasta Marokkoon.

He ovat asuneet Marokossa kaksi vuotta. YK ei ole vetoomuksista huolimatta tehnyt mitään heidän hyväkseen. Naiset asuvat vuokralla ja nyt rahat ovat lopussa.

Naapurustossa asuvat marokkolaismiehet ovat tarjoutuneet auttamaan, mutta vastapalveluksena olisi seksuaalinen hyväksikäyttö.

Al Hayatin tiimi on ollut yhteydessä naisiin ja yrittää johdattaa heidät paikallisuskovien luo turvaan sekä keskustella tapauksesta asianajajan kanssa.  Naiset elävät koko ajan suuressa paineessa ja pelossa, mitä heille tapahtuu.

Tue kohdetta – lahjoita