Andit – Kaukasian alkuperäiskansa

Andeja asuu Luoteis-Dagestanissa noin 40 000 ja jonkin verran muuallakin Venäjän federaation alueella. Luukkaan evankeliumi on käännetty andien kielelle vuonna 2015. Andien kieli on sukua avaarien kielelle. Andit-nimityksen kansa on saanut naapurikansoiltaan erään paikallisen kylän mukaan.

Armollisuus ja laupeus eivät kuulu andien kulttuuriin. Verikosto on ollut käytössä jo sukupolvesta toiseen.

Islam ei kuitenkaan pysty auttamaan niitä, jotka tarvitsevat armoa ja anteeksiantoa, eikä se ole voinut lopettaa käynnissä olevaa väkivaltaa.

Andit ovat olleet sunnimuslimeja jo yli 600 vuotta, Timur Lenkin valloitussodista lähtien. Islamista huolimatta andit ovat säilyttäneet pakanallisia tapoja kuten animistisia käsityksiä eri hengistä. Kuivuuden aikana miehet ja naiset nousevat vuorille kutsumaan sadetta. Muitakin pakanuuden käsityksiä vallitsee heidän keskuudessaan kuten se, että he uskovat jokaisella ihmisellä olevan näkymätön kaksoisolento, jonka toimet vaikuttavat näkyvän henkilön toimiin elämässä.

Andit ovat jakautuneet sukuyhteisöiksi ja asuvat pienissä perheyhteisöissä, joihin kuuluu yleensä useampia sukupolvia. He arvostavat vanhempien kunnioittamista. Lasten syntymää pidetään kunniana. Perheyhteisö ja sukuyhteys ovat hyvin tiiviitä ja niistä irtautuminen voi johtaa verikostoon.

Tiedossa on, että yksi andi tuli uskoon, kun hän koki Pyhän Hengen kosketuksen ja ymmärsi, että Jumala rakastaa häntä. Nimitämme häntä Aslaniksi turvallisuussyistä.

Rukousaiheita:

– rukoilkaa Aslanin ja hänen perheensä turvallisuuden puolesta
– rukoilkaa, että Jumala yliluonnollisella tavalla pehmittäisi andien sydämiä
– rukoilkaa, että raamatunkäännöstyö edistyisi
– rukoilkaa, että Herra lähettäisi työmiehiä andien keskuuteen.