Egyptissä on alkanut tulla Al Hayat -kanavamme kautta paljon muslimeja uskoon.

Egyptissä paljon uskoon tulleita – jälkihoitotyössä paineita

Jaa somessa

Uutisoimme alkuvuonna uskoon tulleiden muslimien kiristyneestä tarkkailuista ja vangitsemisista Egyptissä (Avainmedia-lehti 2 ja 4/2021). Avainmedian arabiosaston ja arabiankielisen Al Hayat -kanavan johtaja, Aaron Ibrahim:

– Vainot ja herätys näyttävät jälleen kulkevan käsi kädessä. Nyt Egyptissä on alkanut tulla Al Hayat -kanavamme kautta paljon muslimeja uskoon, mikä on luonut paineita jälkihoitotyöhön.

– Olen joka päivä yhteydessä eri puolilla maailmaa sijaitseviin jälkihoitotiimeihimme. Maaliskuussa kuuntelin huolestuneena Egyptin jälkihoitovastaavamme Davidin kertovan, että hän on voimiensa äärirajoilla: ”Olen uupumuksen partaalla. Aloitan työt joka päivä klo 7 ja lopetan aamuyöllä kahden jälkeen. Uskoon tulleet muslimit tarvitsevat paljon apua ja tukea.”

Hengellinen opetus ja yhteys tapahtuu Egyptissä koronarajoitusten takia suurimmaksi osaksi virtuaaliympäristössä. Uskoon tulleita on yli 350 ja he asuvat eri puolilla Egyptiä.

Joka kuukausi Al Hayatin tiimi pitää 51 nettikokousta uskoontulleille ja lisäksi ryhmänjohtajakoulutuksessa on 45 henkilöä. Aaron jatkaa:

– Davidin lisäksi meillä on neljä työntekijää, ja tiimiläiset käyvät mahdollisuuksiensa mukaan myös tapaamassa uskoon tulleita eri puolilla Egyptiä. Matkat ovat rasittavia turvallisuussyistäkin.

– Jo samana päivänä Avainmedian suorassa Rukousilta-lähetyksessä katsojia pyydettiin rukoilemaan lisätyövoiman saamiseksi Egyptiin, Aaron kertoo.

– Olemme Davidin kanssa äärettömän kiitollisia, että nuo rukoukset kuultiin ja nyt on saatu tähän mennessä palkattua ainakin vuoden ajaksi kaksi jälkihoitotyöntekijää lisää, Aaron riemuitsee.

– Edelleen voi tulla mukaan auttamaan Davidia ja tiimiä. Yhden egyptiläisen työntekijän palkkakulut ovat 500 euroa kuukaudessa. Työmäärä ei tule vähentymään. Myös kaikki aiemmin saadut kontaktit on hoidettava. Mitä enemmän työntekijöitä, sitä tehokkaampaa katsojien jälkiseuranta on ja seurakunnat kasvavat. Myös kahdelle uudelle palkatulle tarvitaan vuoden jälkeenkin tukea, Aaron vetoaa tiiminsä puolesta.

Tue kohdetta – lahjoita