Ex-muslimit ovat Gazan hierarkian pohjasakkaa, joita syrjitään ja vainotaan.

Avunpyyntö Gazan ex-muslimeilta: auttakaa meitä!

Jaa somessa

Avainmedian arabi- ja muslimityön ja Al Hayatin johtaja Aaron Ibrahim sekä pari yhteistyökumppania olivat videopuhelun kautta 19.5. yhteydessä Gazan ex-muslimeihin. Nämä olivat konfliktin ja pommitusten keskellä peloissaan henkensä puolesta. He esittivät akuutin avunpyyntönsä ja vetoomuksensa: rukoilkaa meidän puolestamme ja auttakaa meitä!

Entisiä muslimeja, jotka nyt uskovat Jeesukseen pelastajaan, asuu alueella noin 250. Joukko muodostuu pienistä uskovien ryhmistä.

Heidän johtajansa halusivat videopuhelun kautta rukoilla yhdessä ja kertoivat vaikeuksistaan ja tilanteestaan, jossa elävät. He ovat konfliktin keskellä ja joutuvat lisäksi kärsimään vainoa.

– Syy heidän tilanteeseensa on, että Gazassa väestön keskuudessa on selvä hierarkia. Ylinnä valtaapitävinä ovat Hamasin joukot ja kannattajat. Toiseksi tulevat maltilliset muslimit. Kolmantena ovat muut ihmiset ja nimikristityt. Neljäntenä ovat evankeliset kristityt.

Aivan pohjasakkaa sen sijaan ovat kristityiksi kääntyneet muslimit, joita halveksitaan, syrjitään ja vainotaan, kertoo Aaron.

– Tämä väestönosa kärsii puutetta aivan kaikesta: ruuasta ja etenkin vedestä, joka alueella on usein juomakelvotonta. Myös muista tarvikkeista on pulaa. Olipa kyseessä konfliktin kuuma vaihe tai rauhallisempi jakso, ex-muslimit kantavat koko ajan stigmaa ympäröivässä yhteisössään.

– Nyt he elävät lisäksi ilman työmahdollisuuksia, monien työpaikat on pommitettu hajalle, sanoo Aaron Ibrahim.

Al Hayat ja yhteistyökumppanit järjestivät välittömän avun ja keräävät lisää

Kuultuaan akuutin avun tarpeesta Avainmedian arabityön johtaja lupasi yhdessä kumppanijärjestöjen kanssa lähettää välittömänä apuna 8 000 euroa. Lisäksi avun keräämistä jatketaan lisälahjoitusten saamiseksi. Tiimi on jatkuvasti yhteydessä Gazan alueen ex-muslimeihin, joista jotkut ovat tulleet uskoon arabiankielisen Al Hayat -kanavan medialähetystyön kautta.

Apu menee perille järjestön kautta, jonka Avainmedian tiimi on tuntenut yli 20 vuotta ja yhteistyötä on tehty aiemminkin.

Jos haluat auttaa Gazan uskoon tulleita muslimeja:

Lähetä tekstiviesti AVAIN20 numeroon 16499, niin lahjoitat 20 euroa (tekstiviestilahjoituksen välittää Avainmedialle SecuryCast Oy) tai tilisiirron kautta haluamallasi summalla Avainmedian tilille nro FI56 8000 1800 1807 55, viitenumero 2203 3.

Kiitos esirukouksistasi ja tuestasi!

Kuva: iStockphoto/Fayek Rami

Tue kohdetta – lahjoita