Marko Selkomaa aloittaa toiminnanjohtajana 1.6.2021

Marko Selkomaa, 51, aloittaa Avainmedia Lähetysjärjestön toiminnanjohtajana 1.6.2021 reilun vuoden apulaistoiminnanjohtajuuden jälkeen.

Samaan aikaan toiminnanjohtaja Niilo Närhi jää vuosilomalle ja sen jälkeen eläkkeelle.

Uusi ajanjakso tietää Avainmedian tuttujen toimintojen jatkumista uuden strategian viitoittamalla tiellä.

”Jalat jo kuopivat”

Marko Selkomaa aloitti Avainmedian apulaistoiminnanjohtajana 1.1.2020. Suunnitelma oli, että hän siirtyisi toiminnanjohtajan paikalle 1.4.2021. Aikataulu siirtyi kahdella kuukaudella eteenpäin koronapandemian aiheuttamien viivästysten vuoksi.

Tärkeä vahdinvaihtopäivä on nyt käsillä, ja Selkomaa kertoo aloittavansa työt ”erittäin motivoituneella ja innokkaalla mielellä. Jalat jo kuopivat kuin ravihevosella”.

– On hienoa päästä tosissaan hommiin osaavan ja ammattitaitoisen tiimin kanssa medialähetystyön laajenemisen ja kasvamisen hyväksi. Tehtävämme on selkeä ja siinä pitäydymme: evankelioiminen, opetuslapseuttaminen ja varustaminen. Haluan nähdä, kuinka ihmisiä tulee uskoon eri puolilla maailmaa monipuolisen työmme välityksellä.

”Ettei yksikään hukkuisi”

Vuoden aikana Selkomaa on perehtynyt Avainmedian toimintaan sekä tehnyt Avainmedian hallituksen ja osastonjohtajien kanssa strategiatyötä.

– Olemme yhdessä etsineet askeleita tulevaisuuteen, jota kohden Avainmedian työ suuntautuu. Strategiatyön loppuun saattaminen ja sen käytännön arkeen soveltaminen toiminnassamme on ensimmäinen tehtäväni, Selkomaa määrittelee.

– Tulemme nostamaan nyt ja tulevaisuudessa huomiota niihin suurimpiin haasteisiin, joita maailmanlaajuisesti ilmenee. Kehityskohteinamme ovat muun muassa lapset ja nuoret, suurkaupungit, saavuttamattomat kansat, vainotut kristityt ja toiminta kumppaneiden kanssa ja heidän kauttaan. Toimintamme tavoitteet eivät tähtää ainoastaan lähitulevaisuuteen vaan useiden vuosien päähän. Visio on selkeä: Ettei yksikään hukkuisi eli joutuisi kadotukseen.

– Tämä tapahtuu niin, että julistamme evankeliumia, johdatamme ihmisiä uskoon, opetamme heitä seuraamaan Kristusta, tuemme ja perustamme paikallisseurakuntia kumppaneidemme kanssa, varustamme uskovia palvelutehtäviin sekä koulutamme mediatyöhön, näkee Selkomaa.

Yhteistyötä

Marko Selkomaa muistuttaa, että Avainmedian työ ei ole pelkästään henkilökunnan tekemää työtä.

– Teemme työtä yhdessä tukijoidemme, esirukoilijoidemme ja uhraajien kanssa.

– Olemme vastuullinen ja luotettava toimija meille uskottujen varojen käyttämisessä ja toimintamme uutisoimisessa. Etsimme rukoillen Jumalan tahtoa ja johdatusta toiminnassamme.

– Pyrimme voittamaan niin monta sielua Kristukselle kuin mahdollista, niillä resursseilla, joita Jumala meille uskoo, ja tämän pyrimme tekemään mahdollisimman tehokkaasti.

Selkomaa lähettää kiittäviä terveisiä Niilo Närhille:

– Kiitos arvokkaasta panoksestasi ja neljäntoista vuoden merkittävästä työrupeamasta Avainmediassa. Suurta siunausta uusiin vaiheisiin!

Globaali lähetysnäky jo 14-vuotiaana

–Tulin uskoon joulukuussa 1982. Kävin kasteella ja liityin Varkauden helluntaiseurakuntaan maaliskuussa1983, ja sain Pyhän Hengen kasteen neljä kuukautta sen jälkeen, kertoo Selkomaa ja jatkaa:

– Jo heti Pyhän Hengen kasteen vastaanottamisen jälkeen aloin ymmärtää, että olen kutsuttu Jumalan valtakunnan työhön. Ymmärsin kutsuni olevan nimenomaan maailmanlaajuinen lähetystyö.

– Olen kaikissa toimissani mieltänyt itseni aina lähetyssaarnaajaksi, ja se on peruskutsumukseni palvelupaikasta riippumatta. Noin 27-vuotiaana ymmärsin, että kutsumukseni on laaja-alainen: en itse asuisi lähetyskentällä, vaan kävisin monessa maassa julistamassa, kouluttamassa, varustamassa ja erityisesti kotimaassa sytyttämässä lähetystehtävään. Näin on tapahtunut tähän päivään asti ja olen siitä kiitollinen.

Monipuolinen lähetystyöhistoria

Kun perehtyy Marko Selkomaan taustaan, tulee heti mieleen, että häntä on johdatettu lähetysjärjestön johtajaksi pitkin opiskelu- ja työuraansa.

Hän on ennen Avainmedialle tuloaan ollut Hyvä Sanoma Ry:n lähetyspastori ja evankelista vuodesta 2013 alkaen. Siinä tehtävässä hän vieraili vuosittain 40–60 seurakunnassa Suomessa, piti yli sata tilaisuutta vuosittain kotimaassa ja kolmesta viiteen ulkomaassa. Tilaisuuksien lisäksi hän julisti tv:n, radion ja painetun sanan välityksellä.

Vuodesta 2000–2013 Selkomaa oli Kanadan Thuder Bayssa Saalem-seurakunnan johtavana pastorina ja lähetyspastorina.

Selkomaa on tehnyt lähetysmatkoja kaikkiin asuttuihin maanosiin, yli 20 maahan.

Koulutukseltaan hän on teologian maisteri (MA). Työn ohessa hän on suorittanut Johtajuuden erityisammattitutkinnon ja muita englanninkielisiä teologisia, hallinnollisia ja johtajuustutkintoja.

Selkomaa on julkaissut Aikamedian kautta kymmenen hengellistä kirjaa sekä lukuisia artikkeleita eri lehdissä.

Marko Selkomaa on naimisissa Eliisa Selkomaan kanssa ja heillä on kolme lasta, joista nuorin on 18-vuotias.