Myös Etiopiassa asuville somalaille on tullut tutuksi evankelistapariskunta Gabojen todistus Jeesuksesta.

”Avainmedia avainasemassa uuden rintaman läpimurrossa!”

Jaa somessa

– Avainmedian kanssa yhteistyössä olevan somalipariskunnan Shania ja Shino Gabon mediatyö on ollut täällä käänteentekevää, raportoi Fidan lähetystyöntekijä Samuel Tedder Addis Abebasta, Etiopiasta.

Tedder kuuli asiasta Etiopiassa somalityötä tekeviltä lähetystyöntekijöiltä.

– Olemme täällä ollessamme tutustuneet kahteen pariskuntaan, jotka tekevät työtä somalien parissa. Toinen pariskunta on Ruotsista ja toinen Amerikasta. He kertoivat, että liki jokainen somali, jonka he tapaavat ja joiden kanssa pääsevät avoimeen keskusteluun, ovat kertoneet kuulleensa tai nähneensä Gabojen todistuksen. Avainmedia on siis jälleen avainasemassa uuden rintaman läpimurrossa!

– Ajatus kristittynä olemisesta on somaleille vaikea, ja kristityksi tulemiseen liittyy isoja riskejä sekä sosiaalista hylkäämistä, sanoo Tedder.

– Somalityössä tapahtui kuitenkin käänne joitakin vuosia sitten, kun uskoon tulleita somaleja alkoi tulla esiin omilla nimillään kertoen, että he ovat somaleja sekä kristittyjä! Shino ja Sania Gabon rooli tässä on ollut merkittävä. He ovat pioneereja somalien saavuttamiseen tähtäävässä mediatyössä. Heidät tunnetaan laajasti somaliyhteisössä, ja käytännössä he ovat olleet osallisina he ovat olleet osallisina melkein jokaisessa somalin uskoontulossa joko niin, että henkilö on katsonut heidän ohjelmiaan tai Gabot ovat rukoilleet heidän kanssaan.

– Addis Abebassa somalityötä tekevät kertovat, että jälkihoito on suuri haaste. Mediatyön kautta uskoon tulleita yksittäisiä henkilöitä ja ryhmiä on tärkeä löytää ja ohjata terveeseen uskoon. Kristityiksi tulleiden somalien on vaikea luottaa jopa toisiinsa, koska valheellisia soluttautujia on myös liikkeellä. Siksi somalien parissa on erittäin haastavaa rakentaa seurakuntaa ja heitä ohjataankin osaksi olemassa olevia seurakuntia, kertoo Tedder kuulleensa.

Tue kohdetta – lahjoita