"Opetuswebinaarit olivat mannaa minulle, joka pyrin tavoittamaan muslimeja arjessani, työn ja ystävyyden kautta."

Muslimityön opetuswebinaarit Suomessa herättivät vilkasta some-keskustelua

Jaa somessa

Avainmedian arabiosasto järjesti keväällä kymmenen muslimityön opetuswebinaaria suomeksi Zoomin kautta.

Opetusta pyysivät suomalaiset evankeliset kristityt, jotka halusivat syventää tietojaan islamista ja koraanista sekä oppia, kuinka jakaa evankeliumia muslimeille.

Muslimille kristinuskon käyttämät hengelliset käsitteet merkitsevät usein jotain aivan muuta kuin kristityille.

Osallistujina oli lähetystyöstä kiinnostuneita ja niitä, joilla on muslimiystäviä tai jotka keskustelevat muslimien kanssa sosiaalisessa mediassa. Opetusaiheina oli mm. kolminaisuus, ristiinnaulitseminen, koraanin ja kristinuskon jumalakuva, voiko Raamattu olla väärennetty, muslimien ”Voiman yö”, muslimien integroituminen Euroopan maihin sekä uskoon tulleiden muslimien johdattaminen uskon tiellä eteenpäin ja seurakuntayhteyteen.

Opettajina oli uskoon tulleita islamin ja koraanin asiantuntijoita, joista jotkut osaavat jopa koraanin ulkoa arabiaksi ja englanniksi.

Tietoa jakamassa oli sekä pitkään lähetystyötä tehneitä että entisiä kiihkomuslimeja, jotka ennen kristityksi kääntymistään olivat opettaneet fanaattisia musliminuoria. Raamatun opettajina oli mm. tohtoriarvon omaavia kristittyjä.

Webinaarien vetäjänä toimi arabiosaston ja Al Hayatin johtaja, Aaron Ibrahim: – Yllätyin, miten paljon webinaarit kiinnostivat suomalaisia kristittyjä. Jokaisessa webinaarissa oli kymmeniä osanottajia. Myös Avainmedian Facebookin webinaari-ilmoituksien kommenttiosioissa käytiin hyvin vilkasta keskustelua, johon osallistui uskovia, nimikristittyjä ja muslimeiksi kääntyneitä suomalaisia. Viimeksi mainitut kehottivat lopettamaan ”kristinuskon tuputtamisen, koska muslimitkaan eivät tee lähetystyötä”. Keskusteluja voi edelleen käydä lukemassa Avainmedian Facebookista.

– Vastustavat kommentitkin osoittavat, että asia kiinnostaa. Heidän joukossaan on aina niitä, jotka jossain vaiheessa alkavat tutkia uskontonsa oppeja, etsiä lisätietoa ja lukea Raamattua.

Maailmanlaajuisessa muslimityössämme olemme samaisesta ilmiöstä huomanneet, että ”Jumalan Sana ei tyhjänä palaja.” Somekeskusteluissa myös uskovat joutuvat syventymään uskonsa perusteisiin ja kuinka esittää Raamatun totuuksia muille.

– Kehotan suomalaisia uskovia käymään keskusteluja muslimien kanssa arjen keskellä ja sosiaalisessa mediassa.

Koraania ei tarvitse osata tai tietää kaikkea islamista. Kerro omasta henkilökohtaisesta Jumala-suhteestasi, Raamatusta, rukousvastauksista ja jaa evankeliumin ilosanomaa kunnioittavasti ja rakastavasti. Lähetyskenttä on tullut lähelle nyt myös sosiaalisen median kautta ja muslimeja voi evankelioida suomeksikin, Aaron rohkaisee.

Muslimityön opetuswebinaarit jatkuvat syksyllä

Syksyllä webinaarit jatkuvat ja niiden aloitusajankohta ilmoitetaan Avainmedian Facebookissa ja syyskuun Avainmedia-uutislehdessä. Opetuswebinaarit ovat ilmaisia, ja ne on tarkoitettu kristityille.

Webinaariosallistujien palautteita

– Länsimaisten ihmisten voi olla vaikeaa ymmärtää islamia ja siihen liittyviä asioita. Webinaareissa oli esim. entisiä muslimeja, joiden kautta sai arvokasta tietoa ja ainutlaatuisen näkövinkkelin näihin kysymyksiin. Heiltä saadut faktat ja heidän elämänkokemuksensa auttavat ymmärtämään.

– Oli mielenkiintoista ja hyödyllistä! Aaron on todellinen kokemusasiantuntija opettamaan muslimien evankelioinnista.  Ja vielä suomen kielellä!

– On ollut todella hyvä kuulla muslimeista, heidän ajattelustaan, uskonnostaan ja niistä monista asioista, mitä he pitävät totena kristinuskoon liittyen!

– Avainmedian järjestämät webinaarit Aaron Ibrahimin johdolla ovat olleet mannaa minulle, joka pyrin tavoittamaan muslimeja arjessani, työn ja ystävyyssuhteiden kautta. Opetus oli lämminhenkistä ja osallistavaa ja aiheista syntyi runsasta keskustelua. Osallistujista osa tunsi islamia jo ennestään, osa ei, mutta kaikki kysymykset olivat sallittuja ja Aaron vastasi niihin asiantuntemuksella. Erityisen kiehtova ja ajatuksia herättävä webinaari käsitteli naisen asemaa islamissa. Aihetta käsittelemässä oli tulkin avustuksella myös Al Hayat -kanavalta tuttu ex-musliminainen, jolla on henkilökohtainen kokemus naisen roolista muslimimaassa.

Kuva: Shutterstock

Tue kohdetta – lahjoita