Erhan on turkinkielisen Kanal Hayatin some-markkinoinnista vastaava.

”Jumala käyttää teknologiaa ihmisten saavuttamiseksi”

Jaa somessa

Erhan on turkinkielisen Kanal Hayatin some-markkinoinnista vastaava.

Erhan, kerro taustastasi.

– Synnyin Turkissa vanhoilliseen perheeseen, jossa meitä oli kaksitoista perheenjäsentä. Isäni oli kurdi ja äitini turkkilainen. Kasvaessani huomasin, että ystäväni ja läheiseni pyrkivät tekemään kaiken oikein, mutta eivät koskaan vaikuttaneet kovin onnellisilta. Mietin silloin: milloin mahtavat kaikki heidän tarpeensa täyttyä? Tajusin, että jotain puuttui.

– Muutin Kyprokselle mennessäni yliopistoon, mutta koin, että en löydä Jumalaa. Käänsin selkäni koko jumaluuden idealle. Kaikki kysymykseni olivat vailla vastausta, ja se masensi minua. Eivät edes psykologit, joita konsultoin, voineet antaa minulle vastauksia.

– Kun valmistuin koulusta, muutin Istanbuliin ja sain työpaikan. Tässä vaiheessa aloin lukea Raamattua internetissä. Pian luinkin Johanneksen evankeliumin kahdeksannen luvun jakeen 32: ”Te opitte tuntemaan totuuden, ja totuus tekee teistä vapaita”.

Mitä tuo lause merkitsi sinulle?

– Tunsin, että noiden sanojen takana täytyi olla Jumala, joka tahtoo vastata epätoivoiseen etsintääni. Päätin lukea koko Raamatun. Olikin tosi vaikea löytää ihan painettu Raamattu. Lopulta löysin yhden antiikkikaupasta. Se oli vanha, käytetty kirja täynnä alleviivauksia. Kirjassa nuo samat Johanneksen evankeliumin sanat olivat niin ikään alleviivattuina ja niiden kohdalla oli pieni kirjanlukumerkki, jossa luki: ”Jumala on rakkaus, Joh. 4”.

– Tuosta päivästä lähtien tein vain töitä, luin Raamattua ja nukuin. Pian tämän jälkeen menin YouTubeen ja löysin Kanal Hayatin. En aluksi uskaltanut ottaa yhteyttä, katsoin vain ohjelmia. Lopulta rohkenin ottaa yhteyttä uskovien chattiin ja minut yhdistettiin paikallisen seurakunnan raamattupiiriin. Kahdeksan viikkoa myöhemmin otin Jeesuksen vastaan pelastajanani. Uskoni oli syventynyt. Minut kastettiin vuonna 2016.

Kuinka perheesi suhtautui asiaan?

– Tilanne ei ollut helppo, mutta ihmeitä tapahtuu. Vuosi uskoontuloni jälkeen kerroin asiasta sisarelleni ja hänen miehelleen. Hekin tulivat kirkkoon ja pian he tulivat myös uskoon. Nyt kuulumme samaan seurakuntaan. Jumalalle on kaikki mahdollista!

Olet nyt töissä Kanal Hayatilla. Mikä on tehtäväsi?

– Vastuullani ovat sosiaalisen median alustat, joita on monia. Editoin myös somevideomme ja niiden sisällön sekä vastaan palautteeseen. Tahdomme, että kukaan, joka etsii Kristusta, ei jää vaille vastauksia. Aivan kuten itsekin sain aikoinaan avun. Tämä tarve onkin lisääntynyt koronan aikana.

Miksi some on tärkeä?

– Turkissa 16 % väestöstä on alle 24-vuotiaita. Nuori sukupolvi on erilainen: he kyseenalaistavat kaiken, ja he puntaroivat näitä kysymyksiään sosiaalisessa mediassa. He viettävät aikaa netissä. Uskon, että Jumala käyttää somea turkkilaisten tavoittamiseen. Itse asiassa kaikki käyttävät somea, myös vanhemmat. Somen kautta voimme yltää laajemmalle kuin satelliitti-TV ja voimme tuoda evankeliumin aivan kaikkien ulottuville.

Onko sinulla esimerkkejä siitä, kuinka Jumala käyttää teknologiaa?

– Minähän olen esimerkki. Ei kukaan antanut minulle Raamattua. Luin sitä verkossa. Mutta se ei estänyt Jumalan sovitustyön toteutumista minunkaan kohdallani. Aivan samoin uskon, että Jumala tahtoo käyttää teknologiaa, jotta etsivät löytävät hänet ja voivat kokea pelastuksen Kristuksessa. Juuri tätä ovat TV ja some.

Mikä asia on yllättänyt sinut Kanal Hayatilla?

– Se, että olemme kuin perhe. Olemme rehellisiä ja avoimia toisillemme. Rukoilemme yhdessä toistemme puolesta, työn puolesta, maamme puolesta ja ihmisten puolesta, jotta he löytäisivät Jeesuksen. Tämä kaikki on kasvattanut minua uskossa ja tuo iloa elämääni, kun saan olla mukana levittämässä evankeliumia monilla kielillä.

Tue kohdetta – lahjoita