Netissä ex-muslimit voivat opiskella Raamattua missä tahansa.

Arabiankielinen Raamattukoulu uskoon tulleille

Jaa somessa

Ashraf Azmy pitää arabiankielisellä Al Hayat -kanavalla viikoittaista raamattukoulua. Sen tarkoitus on opettaa uskoon tulleille kristinuskon perusteita ja kristittynä kasvamista sekä varustaa heitä evankelioimaan omissa yhteisöissään.

Al Hayat Raamattukoulussa erityistä on se, että opetus sopii hyvin nimenomaan muslimitaustalta uskoon tulleille naisille ja miehille. Kristillisten käsitteiden sisältö ja sanasto ovat muslimitaustaiselle uskoon tulleelle usein aivan uutta.

– Tietoni mukaan Al Hayat Raamattukoulu on myös siinä mielessä ainutlaatuinen, että se toimii kokonaan tv-ohjelmaformaattina ja internetin kautta, kertoo Ashraf.

– Näin ex-muslimit voivat opiskella Raamattua, asuivatpa missä maassa tai olosuhteissa tahansa.

Edelleenkään monet arabimaiden kristilliset seurakunnat eivät uskalla ottaa uskoon tulleita muslimeja raamattukouluihinsa. Monet ex-muslimit asuvat pitkien matkojen päässä muista uskovista tai he eivät voi vielä julkisesti tunnustaa uskoaan ja tarvitsevat yksinäisyydessään kipeästi Raamatun opetusta.

Koulutuksella on monia tavoitteita.

– Raamattukoulun avulla varustamme uskoon tulleita sekä suljettujen maiden ex-muslimeja palvelemaan Herraa ja Hänen seurakuntaansa tehokkaalla tavalla. Tärkeää on ex-muslimien opetuslapseuttaminen. Tavoitteena on myös kouluttaa kotiseurakunnan vetäjiä uskoon tulleista.

– Raamattukoulun ydintehtävä on tuoda esille Jumalan Sanan auktoriteetti. Koko opetus perustuu Jumalan inspiroimaan Sanaan. Opetamme, kuinka tulee elää kristittynä ja kuinka elämällään voi heijastaa Kristusta. Korostamme kasvamista Jumalan Sanan tuntemisessa yhdistettynä Pyhän Hengen voimaan ja lahjoihin. Edesautamme uskovia sitoutumaan Herran työhön ja palvelemaan Häntä omalla vaikutusalueellaan.

– Kiitos, kun rukoilette sekä tuette raamatullisten ja vahvojen seurakuntien syntymistä arabi- ja muslimimaissa, vetoaa Ashraf.

Ashraf Azmy, kokenut ja kouluttautunut raamatunopettaja

Ashraf Azmy tuli uskoon teini-ikäisenä Alexandriassa Egyptissä ja hänessä kasvoi halu palvella Herraa koko loppuelämänsä. Valmistuttuaan teologisesta seminaarista Kairossa Ashraf toimi pastorina Egyptissä ja myöhemmin Yhdistyneissä Arabiemiraateissa arabiseurakunnan johtajana Dubaissa.

Ashraf on opiskellut Vanhan testamentin teologiaa, historiaa, arkeologiaa, Lähi-idän muinaishistoriaa ja -kulttuuria sekä Raamatun kieliä hepreaa, arameaa ja kreikkaa. Hän on toiminut teologian maisterina ja apulaisprofessorina eri yliopistoissa Yhdysvalloissa, jossa myös suoritti tohtorintutkinnon. Vuodesta 2012 hän on ollut yliopiston lehtorina Liberty University -yliopistossa.

Asfrah on esiintynyt useassa tv-sarjassa, joissa on käsitelty muslimien esittämiä kysymyksiä ja väitteitä. Raamattukoulu-ohjelmien lisäksi hän tekee vasta uskoon tulleille suunnattua ”Läpi Raamatun” -opetussarjaa, jota on tähän mennessä kuvattu 256 jaksoa. Ashrafilta on ilmestynyt viisi opetuskirjaa Raamatun eri aiheista.

Tue kohdetta – lahjoita