– En tiedä mitään parempaa kuin sen toivon, joka meillä on Jumalassa, kun rukoilemme hänen tahtonsa tapahtumista.

Menestystä ja vastoinkäymisiä Turkissa

Jaa somessa

Kanal Hayatin johtaja, Mehmet*, kertoo kumppaneille lähettämässään uutiskirjeessä kanavan uutisia alkuvuodelta 2021. Hän kertoo myös omasta koettelemuksestaan liittyen korona-sairauteen ja sen pitkäaikaisvaikutuksiin.

– En tässä tilanteessa tiedä mitään parempaa kuin sen toivon, joka meillä on Jumalassa, kun rukoilemme hänen tahtonsa tapahtumista. Ymmärrän henkilökohtaisestikin, kuinka Jumala on kaikessa ja joka hetki uskollinen. Tätä uskoa ja toivoa me tahdomme julistaa aivan kaikille ihmisille, Mehmet kertoo.

Viimeaikaisista vaikeuksista huolimatta Kanal Hayat on kyennyt jatkamaan 125 miljoonan potentiaalisen turkinkielisen katsojan tavoittamista.

Kasvua ja kontaktien menettämistä

Vuonna 2020 Kanal Hayatin ohjelmien vaikutus kasvoi nelinkertaiseksi, osin pandemian vuoksi, mutta myös kanavan siirtyessä käyttämään yhä enemmän sosiaalista mediaa.

– Yhteydenottojen kasvaessa myös haasteet jälkihoitotyössä kasvoivat. Jokainen yhteydenottaja on yksilö omine kysymyksineen ja omassa vaiheessaan matkallaan Kristuksen luokse, sanoo Mehmet.

– Olipa päivä kuinka synkkä tai pilvinen tahansa, niin aina aurinko tulee esiin lukiessani uskoontulokertomuksia, joita jälkihoitotiimimme kokoaa minulle, kertoo Kanal Hayatin johtaja.

Kanal Hayatin jälkihoitotiimi koki ison takaiskun, kun sosiaalisen median viestiväline WhatsApp ja sen omistaja Facebook muuttivat tietoturvaehtojaan tammikuussa 2021. Muutoksen seurauksena Turkin hallitus kehotti käyttäjiä siirtymään Turkin valtion omaan vastaavaan sovellukseen, jolloin jälkihoitotiimi menetti 50 % kontakteistaan.

– Haasteemme on nyt saada tarjottua ihmisille luotettava, helppo ja anonyymi kanava, jonka kautta he voivat olla yhteydessä sielunhoitajiin. Luottamuksen rakentaminen vaatii kuitenkin aikaa. Uskomme kuitenkin, että Herramme kääntää kaiken parhaaksi niille, jotka häntä rakastavat ja palvelevat. Rukoilkaa tämän jälkihoitotyön haasteen puolesta! pyytää Mehmet.

Uusia ohjelmaformaatteja

Yksi Kanal Hayatin uusista ohjelmasarjoista on rukousohjelmasarja, jossa keskustellaan käytännöllisistä kysymyksistä kuten ”Kuinka rukoillaan?”, ”Kuinka voin keskustella ja olla yhteydessä Jumalaan?” tai ”Kuinka saan järjestettyä aikaa rukoukseen?”. Ohjelmajaksot ovat 10–15 minuutin pituisia. Jaksoissa ihmiset pääsevät myös osallistumaan rukoukseen. Ohjelmat tullaan myöhemmin myös tekstittämään englanniksi sekä julkaisemaan YouTube-kanavalla sekä TV:ssä.

Toinen uusi ohjelma on Bayram Erdemin juontama ohjelma, jossa syvennytään moniin teologisiin kysymyksiin sekä etsitään historiallisia todisteita eri aiheista kuten ylösnousemus, kolminaisuus, evoluutio ja fossiilit.

Lisäksi kymmenen vuotta sitten erittäin suosittu sarja ”Ali & Ahmet” palaa nyt ruutuun uusien jaksojen myötä. Ohjelman juontajina ja keskustelijoina ovat turkkilaiset pastorit Ali Kalkendelen ja Ahmet Güvener.

*nimi muutettu turvallisuussyistä

Teksti Eero Antturi

Tue kohdetta – lahjoita