Sarjan kautta tulee kuukausittain kymmeniä uskoon ja vuodessa useita satoja.

Marokkolainen ja kristitty -sarjan hedelmiä

Jaa somessa

Al Hayat -kanavalla viidettä vuotta näkyvä marokkolaismurteella tehty Marokkolainen ja kristitty on ainutlaatuinen sarja. Sen kautta yhä useammat marokkolaiset näkevät, että muslimimaassakin on Jeesukseen uskovia ja heidän lukumääränsä lisääntyy koko ajan. Sarjan kautta tulee kuukausittain kymmeniä uskoon ja vuodessa useita satoja.

– Pohjois-Afrikassa Egyptin lisäksi myös Marokon jälkihoitotiimeillä riittää töitä, kertoo Marokkolainen ja kristitty -sarjassa esiintyvä Imane. Hän on tv-sarjan käsikirjoittamisen ja juontovastuun lisäksi mukana sarjan jälkihoitotyössä.

Hämmästyttäviä uutisia häissä

Erästä marokkolaista työntekijäämme, joka on myös pastori, pyydettiin kesällä siunaamaan muslimitaustainen uskoon tullut pariskunta kristilliseen avioliittoon. Ensin heidät vihittiin Marokon lakien mukaisesti islamilaisessa ”maistraatissa”.

– Kävi ilmi, että morsian oli tullut uskoon Marokkolainen ja kristitty -ohjelmien kautta. Koska sulhanen oli aasialaistaustainen, seremonia piti käydä läpi myös englanniksi. Tulkiksi kutsuttu Muhammad oli myös tullut uskoon marokkolaissarjan kautta ja samoin hänen äitinsä! kertoi työntekijämme hääjuhlan iloisista tunnelmista.

– Sarjan jälkihoitotiimi oli opastanut morsianta, tulkkia ja tämän äitiä uskon ensiaskeleissa ja johdattanut jokaisen vuorollaan seurakuntaan. Lisäksi häävieraille oli yllätys, että olen erään marokkolaissarjan tiimiin kuuluvan aviopuoliso.

Iloisia yllätyksiä

Al Hayatin ja Avainmedian arabiosaston johtaja Aaron Ibrahim valottaa kotiseurakuntien syntymistä muslimimaissa. – Kun jossain on uskova pariskunta, on se usein kotiseurakunnan alku, josta paikallisseurakunta alkaa kasvaa ja työ levitä.

– TV-työssä koemme usein iloisia yllätyksiä. Niin monet eivät tule ilmoittaneeksi meille saakka, että ovat tulleet uskoon työmme kautta. Joskus jopa vuosien jälkeen eri tapahtumien kautta uskoon tuloja tihkuu tietoomme. Kuulemme mielenkiintoisia elämäntarinoita, kuinka Al Hayatin ohjelmien tai sosiaalisen median työn kautta ihmiset ovat kuulleet Jeesuksesta ja tulleet uskoon Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Euroopassa ja ympäri maailmaa. Usein uskovat ovat kertoneet Al Hayatista muslimiystävilleen, jotka alkavat katsoa ohjelmiamme ja keskustella somessa, tulevat uskoon ja uskovat ystävät johdattavat uskontiellä eteenpäin ja paikallisuskovien yhteyteen.

– Muutaman kerran on käynyt niin, että työyhteyteemme liittyvä uskova tulee vasta silloin maininneeksi, että tuli aikanaan työmme kautta uskoon.

Tue kohdetta – lahjoita