– Tuomme toivoa Kristuksessa ihmisille, jotka ovat käytännössä toivottomia, kiteyttää Avainmedian yhteistyökumppanin Mohabat TV:n johtaja Mike Ansari.

Kristittyjen ahdinko syvenee Afganistanissa

Jaa somessa

Afganistanissa uskovien tilanne alkaa olla hyvin vakava. Afganistan on nyt yksi vaarallisimmista maista kristityille. Kristittyjä on neuvottu pitämään hyvin matalaa profiilia ja pysymään kotona tai piilopaikassa.

Luotettava lähde kertoo, että kristittyjä naisia on siepattu ja pakotettu naimisiin muslimien ja talibanien kanssa. Vähänkin hallitusta vastustavia tahoja, joihin kristityt luetaan mukaan, etsitään kaikkialta. Koko maa on myös nälänhädän partaalla.

Avainmedian yhteistyökumppani on onnistunut auttamaan ryhmän hengenvaarassa olleita kristittyjä perheineen pääsemään turvaan. Suuri kiitosaihe on, että ryhmälle myönnettiin myös turvapaikka ja oleskelulupa eräästä maasta. Rukoillaan, että afganistanilaisille uskoville avautuisi mahdollisuuksia päästä turvapaikkaan tai maasta pois!

Arabiasta farsin kielelle

Al Hayat -kanavan arabiankielisten ohjelmien jälkiäänitykset jatkuvat Afganistanin yleisimmin ymmärretylle kielelle, ns. kansainväliselle farsin kielelle. Marraskuun alussa Dr. Sam ja islam -sarjasta oli 50 ohjelmaa valmiina ja 53 ohjelmaa editointia vaille. Tämän sarjan dubbausaikataulussa oltiin hieman jäljessä sairastumistapauksen vuoksi.

– Meitä pyydettiin kääntämään kahta muutakin arabiankielistä tv-sarjaamme. Yhteensä sata arabiankielistä ohjelmaa Box of Islam ja Koraanin tutkimus ja analysointi -sarjoista on nyt käännösvaiheessa, jonka jälkeen päästään aloittamaan jälkiäänitykset, kertoo Al Hayatin johtaja Aaron Ibrahim.

Toivoa toivottomille

– Tuomme toivoa Kristuksessa ihmisille, jotka ovat käytännössä toivottomia, kiteyttää Avainmedian yhteistyökumppanin farsin- ja darinkielisen Mohabat TV:n johtaja Mike Ansari.

– Raamatullinen periaate on, että ”kun kaksi tai useampi tulee yhteen, minä olen heidän keskellään”. Kun me toimimme kumppaneina, kirkastaa se Jumalaa. Juuri näin tapahtui, kun Al Hayat ja Mohabat TV ryhtyivät kumppanuuteen, niin ihmisiä on tullut enemmän Kristuksen luo.

Iranissa asuu noin 2,5 miljoonaa afganistanilaista pakolaista, kertoo Ansari.

– Saimme mahdollisuuden lähettää heille Raamattuja. Tässäkin toimimme yhdessä Al Hayatin kanssa. Avainmedia tuli anteliaasti mukaan ja saimme toimitettua Raamattuja Iranissa oleville afganistanilaisille.

Avainmedia auttaa afganistanilaisia kristittyjä katastrofikassansa kautta. Käytä lahjoitukseesi viitenumeroa 1 8300 8.

Kiitos, kun rukoilet Afganistanin, sen evankelioinnin ja kristittyjen puolesta!

Tue kohdetta – lahjoita