Yhteiseen rukoukseen osallistui niin yksittäisiä rukoilijoita kuin rukousverkostoja ympäri maailmaa.

Miljoonat rukoilivat ex-muslimien puolesta valtaisassa rukoustapahtumassa

Jaa somessa

Kristityt ympäri maailman kokoontuivat 18.11. virtuaalisesti yhteen Et ole yksin -teemalla rukoilemaan kristityiksi kääntyneiden muslimien puolesta.

Tapahtuma herätti huomaamaan sen, että monet kristityiksi kääntyneet muslimit ovat yksin, perheensä ja ystävien hylkäämiä, ja tarvitsevat kristityistä uusia ystäviä.

Maailmanlaajuinen tapahtuma

Avainmedian arabiosaston ja Al Hayatin johtaja Aaron Ibrahimin viime vuonna ideoima ja käynnistämä kansainvälinen rukoustapahtuma MBB Global Prayer Day järjestettiin nyt toisen kerran.

Jo viime vuoden tapahtuma herätti huomattavan määrän seurakuntia ja yksilöuskovia rukoilemaan uskonsisarustensa puolesta. Niin tänäkin vuonna. Avainmedian arabiosaston, Al Hayatin ja ex-muslimien Communio Messianican laajan yhteistyöverkoston kautta rukousrintamassa oli lukematon määrä helluntailaisia, baptisteja, luterilaisia ja monia muita. Yhteensä tapahtumaan osallistui  miljoonia esirukoilijoita.

Mukana oli niin pieniä kuin megaseurakuntia joka ilmansuunnasta; maailmanlaajuisia rukousverkostoja Aasiasta, Afrikasta ja Yhdysvalloista, lähetysjärjestöjä kuten mm. OM International, Open Doors International ja Voice of the Martyrs, Latinalaisen Amerikan baptisti- ja helluntaiseurakunnat, Euroopan sekä Maailman Evankeliset Allianssit ja monia muita.

Eräs osallistuja kuvaili tapahtumaa:

– Tällaiselta varmaan tuntuu taivaassa, kun silloin maailman kaikki kristityt yhdessä ylistämme ja kunnioitamme Jumalaa.

Avainmedia vastasi televisioinnista

Rukoustapahtuman vuosittaisena järjestäjänä ja kokoonpanijana Avainmedia hoiti tälläkin kertaa tapahtuman päätilaisuuden televisioinnin.

– Vaikka Avainmedia toteuttaa lukemattoman määrän suoria tv-lähetyksiä vuosittain, tämänkertainen televisiointi oli historiallinen ja näkyvyydeltään omassa luokassaan, kun lähetys näkyi samanaikaisesti suorana muun muassa maailman suurimpiin kristillisiin tv-kanaviin kuuluvilla GOD TV:llä ja CBN:llä, kertoi tuotantotiimissä mukana ollut Avainmedian kehityspäällikkö Mika Ahonen.

– Lisäksi englanninkielinen lähetys dubattiin reaaliaikaisesti arabiaksi Al Hayatin Los Angelesin studiolla, farsiksi Mohabat TV-kanavalle ja turkiksi Kanal Hayatille. Tapahtuma lähetettiin myös Avainmedian UskoTV:llä.

Tapahtuman pää- ja kuvauspaikkana toimi Saksassa toimiva Schönblickin kristillinen keskus, jossa Avainmedian tuotantotiimi oli jo valmiiksi auttamassa vainottuja kristittyjä käsittelevän konferenssin televisioinnissa saksalaiselle Bible TV -kanavalle.

Rukoustapahtuman juontajina toimivat Aaron Ibrahim ja Yassir Eric. Musiikista vastasi tunnettu israelilainen laulaja Sarah Liberman. Esirukoilijoina toimi monien maailmanlaajuisesti tunnettujen järjestöjen ja kirkkokuntien johtajia, kuten World Evangelical Alliancen (WEA) johtaja Thomas Schirrmacher ja lähetysjohtaja Arto Hämäläinen Suomesta.

Rukouspäivä 18.11. on nyt vakituisesti mukana WEA:n rukouskalenterissa. WEA:n piiriin kuuluu yli 600 miljoonaa evankelista kristittyä.

Tärkeintä: Et ole yksin

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty rukoustapahtuma on käynnistänyt lukuisia muitakin paikallisia rukoustapahtumia eri seurakunnissa ympäri maailmaa. Rukouspäivän pääsuunnittelija Aaron Ibrahim on kiitollinen kaikille tapahtuman toteuttamiseen osallistuneille:

– Rukouspäivä oli onnistunut ja tv-lähetyksiä oli enemmän kuin viime vuonna. Kanal Hayat peitti turkinkielisen maailman, Mohabat TV Iranin, Afganistanin sekä Tadžikistanin ja Al Hayat-kanavamme koko arabimaailman. GOD TV lähetti rukoustapahtuman ympäri maailmaa 60 tv-kanavaverkostonsa kautta. Katsojaluvut ovat suuria. Silti tärkeintä meille on se, että uskoon tulleet muslimit kokevat, etteivät he ole yksin.

Tue kohdetta – lahjoita