Veli-Matti Köykkä innostaa lähetystyöhön

– Avainmedia on yksi läheteistämme, kertoo pastori Veli-Matti Köykkä Lapuan helluntaiseurakunnasta.

Köykkä on myös Avainmedian hallituksen jäsen ja kiertää puhumassa eri seurakunnissa. Köykkä kertoo lisää:

Kauanko olet ollut Avainmedian kanssa tekemisissä?

Avainmedia on minulle tuttu ihan pikkupojasta asti, 1970–80 lukujen taitteesta saakka. Ensimmäinen muistikuvani liittyy Raamattujen salakuljetukseen Neuvostoliittoon sekä pastori Josif Bondarenkon vankeuteen.

Kauanko Lapuan seurakunta on ollut Avainmedian kanssa yhteistyössä?  

– Useita vuosia sitten Lapuan helluntaiseurakunnan vanhimmisto teki yksimielisen päätöksen, että Avainmedia on yksi sen läheteistä ja tuemme sitä kuukausittain.

– Yhteistyö näkyy seurakunnassamme rukousaiheina, teemavierailuina, materiaalijakeluina, nettisivujemme rakentamisessa, UskoTV:n käyttämisenä, kirjamyyntinä jne.

– Nyt kun olen Avainmedian hallituksen jäsen, on työajastani vanhimmistomme päätöksellä erotettu osa tähän työhön. Tämä taas vaikuttaa sen, että informoin ja pidän Avainmedian työtä jatkuvasti esillä.

Mikä on tärkeintä Avainmedian työssä?

– Tärkeintä on evankeliumin julistamiseen keskittyvä voimakas, uskonhenkinen lähetystyö, jota tehdään aina kulloistakin tarvetta vastaavalla tavalla nykyaikaisin metodein.

Mikä on parasta Avainmedian kumppanuudessa?

– On etuoikeus olla mukana saavuttamattomien kansojen lähetyshaasteessa. Avainmedia on luotettava, turvallinen ja määrätietoinen kumppani, jolla on selkeä visio, missio ja strategia.

– Suosittelen, että olet sitten seurakuntalainen tai seurakunnan päättäjä:  Vie omaan seurakuntaasi lähetystuli ja tee Avainmediasta seurakuntasi lähetti. Tähän minulla on monta perustelua. Avainmedia tekee julistavaa työtä monien eri kansojen keskuudessa. Se on luotettava, läheinen kumppani, joka tekee määrätietoista työtä, on ajan tasalla ja notkea.

– Eikä Avainmedia ainoastaan julista, vaan se myös pitää huolta kääntyneistä ja auttaa löytämään seurakuntayhteyden.