Al Hayat on tavoittanut syyrialaisia pakolaisia.

”Erityisen koskettavaa oli tavata syyrialaisia pakolaisia”

Jaa somessa

Avainmedian Al Hayatin arabi- ja muslimityön johtaja Aaron Ibrahimin pääsi tapaamaan muutamia yhteistyökumppaneita ja kohdealueiden kontakteja pitkän tauon jälkeen, kun matkustusrajoitukset hetkeksi hieman hellittivät loppusyksyllä. Ibrahim tapasi työntekijöidensä kanssa kontakteja Turkissa.

Turkin matkan aikana Ibrahim tapasi useita paikallisseurakunnan johtajia.

Monet turkkilaiset seurakunnat ilmaisivat halunsa olla mukana Maailman Evankelisen Allianssin yhteydessä toimivassa ex-muslimien Communio Messianica (CM) -yhteistyöverkostossa, jossa tällä hetkellä on mukana edustajia yli 80 maasta.

Samalla sovittiin, että suora lähetys kansainvälisestä rukouspäivästä ex-muslimien puolesta lähetetään myös turkinkielisellä Kanal Hayat -kanavalla. Näin myös tapahtui, ja lähetys simultaanitulkattiin englannista turkin kielelle rukouspäivänä 18.11.2021.

Avainmedia jatkaa pohjoismaista yhteistyöhanketta Kanal Hayat -kanavalla ja tukee turkkilaista pariskuntaa ohjelmatuotannossa.

Al Hayat -kanavan kautta paljon syyrialaisia uskoon

– Erityisen koskettavaa oli tavata syyrialaisia pakolaisia, Aaron Ibrahim kertoi tapaamisistaan. Yli neljä miljoonaa syyrialaista on paennut Turkkiin. Perhe lähettää pakomatkalle yleensä vanhimman poikansa, ettei tämä joutuisi Isisin joukkoihin tai käsittelyyn ja edes joku perheenjäsenistä jäisi eloon.

– Sain kuulla meneillään olevasta herätyksestä syyrialaispakolaisten keskuudessa, ja minulla oli etuoikeus viettää aikaa monien syyrialaisten uskoon tulleiden ex-muslimien kanssa.

Turkissa on seurakuntia, joihin arvioidaan kuuluvan yli 2 000 arabiankielistä ex-muslimia.

Matkalla selvisi, että arabiankielisen Al Hayat -kanavamme kautta on tullut paljon syyrialaisia uskoon, joko Syyriassa tai Turkissa.

Uskonsankareita

Pakolaisia kohdellaan Turkissa erittäin huonosti, heitä käytetään hyväksi ja he ovat alipalkattuja.

– Eräs tapaamani nelikymppinen muslimitaustainen uskova myy vettä tienaten parhaimpana työpäivänään 14 euroa.

Ismihan-vaimonsa kanssa he kokoavat pieneen kotiinsa nuoria uskoon tulleita syyrialaispakolaisia rukoilemaan ja kasvamaan hengellisesti. Uskoon tulleita on jo yli sata.

Puolet perheen tuloista käytetään omiin tarpeisiin ja lopuilla Ismihan tekee pakolaisille ruokaa ja pesee heidän pyykkejään. Uskoon tulleet ex-musliminuorukaiset ovat alkaneet kutsua Ismihania äidikseen.

– Näin, että Ismihan ja hänen miehensä ovat esimerkillisiä uskonsankareita, Aaron muistelee tapaamiaan pakolaisuskovia.

– Tv-ohjelmiemme kautta uskoon tulleet olivat iloisia tavatessaan Al Hayatin työntekijöitä. He pyysivät, että tulisimme pian uudelleen ja osallistuisimme kastetilaisuuteen sekä seurakunnan perustamistilaisuuteen.

Muista rukouksin pakolaisia Turkissa!

Tue kohdetta – lahjoita