Arabiankielinen Al Hayat -kanava ja sen sosiaalisen median työ on ollut monen kohdalla ensi kosketus evankeliumiin ja väylä löytää Kristus.

Turkissa on syntynyt mediatyön kautta seurakuntia pakolaisille

Jaa somessa

Lyhyen ajan sisällä Avainmedian arabiosaston ja Al Hayat -kanavan johtaja, Aaron Ibrahim, pääsi käymään kahdesti Turkissa. Viimeisimmällä matkallaan Ibrahim kävi viidessä seurakunnassa, jotka koostuvat pääasiassa uskoon tulleista arabiaa puhuvista pakolaisista. Jokaisessa seurakunnassa on keskimäärin sata jäsentä. Syyrialaistaustaisten lisäksi joukossa on myös pakolaisia Irakista ja Marokosta.

– Suuri osa seurakuntien jäsenistä kertoi, että he olivat kuulleet sanoman Jeesuksesta arabiankielisen Al Hayat -kanavamme kautta ja tulleet uskoon ohjelmiemme opastamina, Aaron kertoo hyviä uutisia matkastaan.

–  Tapasin useita perheitä, jotka olivat perhekuntana tulleet uskoon Al Hayatin kautta. Monet uskoon tulleet olivat johdattaneet myös perheenjäseniään ja ystäviään Kristuksen seuraajiksi. Lina-niminen uskoon tullut musliminainen kertoi, että hän oli johdattanut perheestään jo 15 uskoon.

Itsepäinen äiti uskoon

Eräässä tilaisuudessa Aaron tapasi 23-vuotiaan nuoren miehen, joka oli tullut Al Hayatin vaikutuksesta uskoon ja johdattanut pian myös sisarensa ja veljensä Kristuksen luo. Nuorukainen toi tilaisuuteen äitinsä. ”Äitini ei ole vielä Jeesukseen uskova, koska hän on itsepäinen tyyppi ja sanoo tietävänsä jo totuuden”, mies kertoi Aaronille.

– Keskustelin äidin kanssa, ja minulla oli etuoikeus johdattaa hänet uskoon, Aaron iloitsee.

Jokaisessa seurakunnassa kerrottiin, kuinka arabiankielinen Al Hayat -kanava ja sen sosiaalisen median työ on ollut monen kohdalla ensi kosketus evankeliumiin ja väylä löytää Kristus. Useilla pakolaisilla on älypuhelin, jonka kautta he katsovat Al Hayatia ja osallistuvat somekeskusteluihin. Eräs henkilö oli keskustellut pitkään puhelimitse Amanin, Musliminainen-sarjamme juontajan kanssa, ja Amani oli saanut johdattaa soittajan uskon tielle.

– Monelle Al Hayat -kanavastamme on tullut heidän raamatunopettajansa.

Uusia seurakuntia

Aaron sai edellisellä Turkin matkallaan kutsun osallistua kastetilaisuuteen, jossa kastettaisiin suuri joukko uskoon tulleita muslimitaustaisia syyrialaisia. Kastepäivänä Istanbuliin iski kuitenkin niin raju myrsky, että vain muutama pääsi kokouspaikalle ja kasteelle. Muille järjestetään myöhemmin kastetilaisuus.

Yhden näistä viidestä seurakunnasta on perustanut ”Sami”, joka on Al Hayatin jälkihoitotyöntekijä. Hän pitää huolta 170 perheestä. Heistä kaikki eivät ole vielä uskossa, mutta haluavat käydä seurakunnan tilaisuuksissa kuulemassa lisää Jeesuksesta.

– Oli hienoa nähdä Al Hayatin miehen johtavan seurakuntaa! Aaron kommentoi.

– Kävin myös Izmirissä seurakunnan perustamistilaisuudessa. Arabiankielistä seurakuntaa johtaa työmme kautta uskoon tullut pastori Mohammed.

Seurakunnat kertoivat, että ne tarvitsevat opastusta sosiaalisen median käytöstä evankelioinnin ja opetustyönsä tehostamiseksi. Sosiaalinen media on kovassa käytössä pakolaistenkin keskuudessa.

– Asiat järjestyivät vauhdilla ja aloitimme jo alkuvuodesta viiden ex-muslimiseurakunnan somekoulutukset.

– Haluamme seistä näiden uskoon tulleiden muslimien rinnalla. He ovat myös osa Kristuksen ruumista ja ovat sisariamme ja veljiämme. Rukoilen, että olette yhtä rohkaistuneita kuin minä siitä, mitä Jumala tekee muslimien parissa media- ja sometyön kautta, sanoo Aaron kiitollisena avatuista ovista.

Tue kohdetta – lahjoita