Saksassa "vuoden evankelistaksi" valittu Yassir Eric: - Kulttuurin ja tapojen ymmärtäminen voi olla hyvin keskeistä evankeliumin julistamisessa.

Yassir Eric haastaa ottamaan huomioon ihmisten lähtökohdat

Jaa somessa

Tämän kevään Tellus-konferenssin odotettu puhuja on sudanilaistaustainen Yassir Eric. Yassir on hiljattain nimetty kotimaassaan Saksassa evankelisen uutistoimisto IDEA:n toimesta ”vuoden evankelistaksi”. Yassir kommentoi nimitystään vaatimattomasti.

– Kysymys on evankeliumin välittämisestä suoralla tavalla yhteiskunnalle, jolla on rikkinäinen suhde Jumalaan. En koe, että minulla olisi edellytyksiä tähän nimitykseen millään tavalla. Ainut peruste ylipäänsä on se, että Jumala on armossaan antanut minulle kokemuksia ihmisten kohtaamisessa, vastaa Yassir opetusmatkaltaan Turkista.

Monta rautaa tulessa

Yassir käyttää ajastaan noin puolet opetustehtäviin yliopistossa Korntalissa, Saksassa. Toisen puolen työajastaan hän käyttää medialähetystyöhön ja Communio Messianica -yhteisön rakentamiseen.

– Olen löytänyt myös aikaa tehdä ohjelmia Avainmedian Al Hayat -kanavalle, johtaa Communio Messianica -yhteisöä ja vieläpä pitää evankelioimiskampanjoitakin. Tämä onnistuu, koska nämä asiat – maahanmuutto ja evankeliumi – eivät ole toisistaan erillisiä.

Kun kerron kuulijoille islamista, niin ensisijainen tarkoitukseni ei ole kertoa, miten hyvä tai paha islam on, vaan kertoa kuinka suuri Jeesus Kristus on, sanoo Yassir.

– Communio Messianica on yhteisö islam-taustasta kääntyneille kristityille. Avainmedian Al Hayat -kanava puolestaan on antanut minulle parhaan ja suurimman kanavan levittää niitä ajatuksia, joita muuten opettaisin luentosaleissa, kirkoissa ja konferensseissa. Olen tästä kokonaisuudesta erittäin kiitollinen Herralleni, kuvailee Yassir työtään.

Maahanmuuttajatyön oikea-aikaisuus

Yassir Eric puhuu Tellus-lähetyskonferenssissa muslimien tavoittamisesta. Konferenssin aiheena on ”Tämän sukupolven aikana”. Puheenvuoroissaan hän sivuaa kuitenkin myös maahanmuuttajatyötä.

– Pidän tärkeänä, että maahanmuuttajiin ollaan yhteydessä heti alkuvaiheessa. Maahanmuuttaja tai pakolainen tulee uuteen asuinmaahansa yleensä positiivisella asenteella ja odottaa parempaa elämää, sanoo Yassir.

– Monet maahanmuuttajat odottavat, että heihin ollaan yhteydessä ja heitä opastetaan. Siksi alkuvaihe on tärkeä.

– Minusta on aivan oikein kertoa aivan alussa, mihin me uskomme. Samalla on tärkeä tehdä selväksi, että autamme heitä täysin riippumatta siitä mitä he uskovat, ja ovatko kiinnostuneita kristinuskosta.

– Maahanmuuttajatyössä tulee ongelmia ja pettymyksiä, jos lataamme siihen odotuksia. Pidän hyvänä, että kerromme maahanmuuttajille uskostamme ja Jumalan rakkaudesta osoittamalla heille rakkautta jättäen kaiken lopulta Pyhän Hengen työn varaan, neuvoo Yassir.

Oikeanlaista ihmisten huomioon ottamista

– En usko että ihmiset löytävät Kristuksen meidän uurastuksemme tai työmme ansiosta. Sen sijaan ihminen tulee Jumalan luokse, kun Hän itse vetää häntä puoleensa. Jotta tämä voisi tapahtua, on meidän kuitenkin jaettava ja julistettava evankeliumia, muistuttaa Yassir.

– Evankeliumin julistamista ei voi eristää tai pitää erillään uskonnosta tai kulttuurista.

Tämän puolesta puhuu sekin, että jotta Jumala saattoi pelastaa ihmiset, hänen itsensä piti tulla ihmiseksi. Hän tuli aikaan ja paikkaan, puhui meidän kieltämme, söi ja joi kuten ihmiset hänen ympärillään. Kaiken tämän tarkoituksena oli, että hän voisi tavoittaa ihmisen.

– Tämän vuoksi uskon, että kulttuurin ja tapojen ymmärtäminen voi olla hyvin keskeistä evankeliumin julistamisessa. Siksi on niin tärkeää, että – ennen kuin kerromme evankeliumin ihmiselle – miettisimme, kuka tämä ihminen on ja mistä kulttuurista hän on lähtöisin, painottaa Yassir Eric.

Teksti ja kuvat Eero Antturi

Telluskonferenssi Helsingin Saalemissa 25.–27.3.2022

Tellus on nyt kahden vuoden tauon jälkeen jälleen tapahtuma, jossa ihmiset voivat oikeasti tavata toisiaan. Ohjelma on ladattu lähetystyön aiheilla. Perjantaipäivä painottuu johtajuuteen, ja on suunnattu erityisesti seurakuntien vastuuhenkilöille, niin nuorille kuin vanhemmille. Lauantain sisältö on monipuolista lähetystyön aihepiiriä. Puhujina on niin kotimaisia kuin ulkomaisia nimiä. Paikalle toivotetaan tervetulleeksi kaikenikäiset, myös perheet ja lapset. Osallistuminen on maksutonta.

Katso koko ohjelma: www.telluskonferenssi.fi

Tue kohdetta – lahjoita