Monet muslimit ovat tulleet uskoon lukemalla Raamattua.

Miljoonia Raamattuja arabimaihin

Jaa somessa

30 vuoden aikana Avainmedian arabiosasto ja Al Hayat on ollut mukana kahden miljoonan Raamatun, Uuden testamentin tai raamatunosan painattamisessa, jakelussa tai osallistumalla eri raamattuprojekteihin. Lisäksi Raamattuja on jaettu sähköisessä muodossa.

Nykyään median työkalut auttavat huomattavasti materiaalien lähettämisessä kiinnostuneille ja uskoon tulleille.

Arabiankielisen Raamatun voi ladata parissa sekunnissa monilta kotisivuilta kuten bible.com ja arabicbible.com. Raamattulinkit näkyvät myös Al Hayatin arabiankielisillä kotisivuilla. Latauksien määrästä ei ole tilastoitua tietoa, mutta määrä on suuri. Raamattuja ja Uusia testamentteja kysellään koko ajan, ja useimmille riittää ainakin aluksi sähköinen linkki Raamattuun.

Raamatun ja muun hengellisen kirjallisuuden saaminen sähköisesti on nopeaa ja turvallista vastaanottajalle eikä herätä huomiota kuten postipaketin saaminen. Raamattua ja muuta hengellistä materiaalia voi myös lukea milloin vain kännykästäkin muiden huomaamatta.

Printtiraamatuille on edelleen kysyntää, ja jälkihoitotiimiläiset tai muut kontaktit käyvät antamassa Raamatun, josta eräs Al Hayatin työntekijä lähetti palautteen: – Mohamed oli katsonut Al Hayatin ohjelmia. Hän otti meihin yhteyttä ja kertoi tulleensa uskoon samoin kuin hänen tyttärensä. Mohamed pyysi apua, että saisi yhteyden muihin uskoviin. Annoimme hänen osoitteensa eräälle uskovalle veljelle Casablancassa ja pyysimme häntä tapaamaan Mohamedin ja antamaan hänelle myös Raamatun.

Jeesuksen persoona puhuttelee

Hyvin usein tv-ohjelmien kautta kiinnostuneet tai uskoon tulleet pyytävät seuraavaksi Raamattua tai Uutta testamenttia ja muuta hengellistä luettavaa. Vuosien varrella on saatu monia palautteita, että ihmiset ovat tulleet uskoon lukemalla Raamattua ja Uutta testamenttia.

Erityisesti vuorisaarna ja Jeesuksen persoona vaikuttavat muslimien uskoontuloon.

”Voisitteko lähettää minulle Raamatun?”

 ”Aloin uteliaisuudesta lukea saamaani Raamattua. Se muutti elämäni täysin. Olen alkanut rukoilla ja saada rukousvastauksia. Huomaan Jeesuksen toimivan elämässäni.”  – Ex-muslimi, Marokko

”Olen yhä shokissa ymmärrettyäni, että olen koko elämäni seurannut väärää uskontoa. Tarvitsen kovasti lisää opetusta ja katson ohjelmianne ja luen lähettämäänne materiaalia. Janoan elävää vettä.” – Saida, ex-musliminainen, Italia

”Olen tunisialainen nuori mies, joka ei löytänyt islamista rauhaa. Al Hayatin ohjelmien kautta sain tutustua suurenmoiseen kristinuskoon. Päätin täydestä sydämestäni tulla kristityksi, kun Kristus kosketti sydäntäni. Tunnustin Hänet Herrakseni ja vastaanotin Hänet Pelastajana. Lähettäisittekö minulle hengellistä materiaalia?” – Nabil, Tunisia

”Olen muslimi ja opiskelen islamia yliopistossa. Al Hayatin hyvät ohjelmat ovat saaneet minut seuraamaan kanavaa. Hieno tyylinne herättää totuutta etsivien mielenkiinnon. Haluaisin tietää enemmän kristinuskosta. Voisitteko lähettää minulle Raamatun ja hengellistä materiaalia?” – A. Mohamed, Syyria

”Kiitos, kun huolehditte hengellisistä tarpeista. Työnne kautta Herra kosketti sydäntäni ja muutti elämäni niin kuin monen muunkin elämän. Lähettämänne hengellinen kirjanen on kulmakivi, jonka varaan olen rakentanut suhdettani Jeesukseen. Voisitteko lähettää minulle lisää luettavaa?” – Domasio, sudanilaissyntyinen mies Libyasta

Kirjoja suomeksi

Arabiosasto on tehnyt kirjoja myös suomeksi. Kirjassa Ismaelin lapset ex-muslimit kertovat uskoontulostaan. Vastaava kirja musliminaisten uskoontuloista on Ismaelin tyttäret.

Lisäksi löytyvät suositut Hamasin poika ja Yassir Ericin Vihasta rakkauteen ­– islamistista sillanrakentajaksi sekä äskettäin ilmestyneet Miekkajae – Koraanin ase rauhaa vastaan? ja Naisen asema Koraanissa – kunnioitettu vai vainottu?

Tue kohdetta – lahjoita