Turkissa monet seurakunnat haluavat käyttää myös somea evankelioinnissaan.

Koulutuksia ja yhteistyön vahvistamista Turkissa

Jaa somessa

Somekoulutukset käyntiin

Aikaisemmilla Turkin matkoilla Al Hayat -tiimimme oli sopinut viiden seurakunnan kanssa koulutuksen järjestämisestä sosiaalisen median käytöstä.

Sana oli kiirinyt ja koulutukseen saapuikin eri puolilta Turkkia kymmenestä seurakunnasta yhteensä 36 osanottajaa, jotka olivat taustaltaan turkkilaisia, syyrialaisia, irakilaisia, jordanialaisia, egyptiläisiä, sudanilaisia ja nigerialaisia.

Al Hayatin tiimin lisäksi Avainmedialta saapui kolmen hengen kouluttajatiimi: Dina, Youssef ja Janne Maunumäki. Arabi- ja muslimityön ja Al Hayat -kanavan johtaja Aaron Ibrahim kertoo laitehankinnoista ja -tarpeista:

– Al Hayat sai hankittua viidelle seurakunnalle tarvittavat laitteet some-työhön ja nyt rukoilemme, että saamme laitteet myös koulutuksessa olleille viidelle uudelle seurakunnalle.

– Al Hayat antoi seurakuntien käyttöön myös digitaalisen karaoketyyppisen musiikkikirjaston, joka sisältää satoja ylistyslauluvideoita sanoituksineen. Nämä ovat tarpeellisia etenkin pienille seurakunnille, joilla ei ole musiikkilaitteita ja laulajia.

Pitkiin somekoulutuspäiviin mahtui myös paljon yhteisiä rukoushetkiä ja kokemuksien jakamista osanottajien kesken.

Osanottajilta pyydettiin palautetta koulutuksesta, josta saatiin arvosanaksi 4,6/5. Koulutukseen osallistunut ex-musliminainen esitti järjestäjille:

– Kunpa koulutustapahtuma ei päättyisi tähän vaan jatkuisi paljon pitempään!

Turkin seurakuntia mukaan ex-muslimiverkostoon

Monet seurakunnat Turkissa ovat kuulleet maailmanlaajuisesta ex-muslimiverkostosta, Communio Messianicasta (CM), johon kuuluu tällä hetkellä seurakuntia, yhteisöjä ja uskoon tulleita muslimeja yli 80 maasta. CM toimii Maailman Evankelisen Allianssin alaisuudessa.

Turkin matkan aikana Turkin Evankelinen Allianssi (TAK) piti konferenssin, jossa oli 200 osallistujaa.  Aaron Ibrahim:

– Jaoimme heille Communio Messianican näkyä ja esitimme TAK:lle virallisen kutsun liittyä ex-muslimiverkostoomme ja muodostaa turkkilaisen CM-jaoston.

– Tähdensimme turkkilaisten seurakuntien, jotka kaikki koostuvat ex-muslimeista, ratkaisevan tärkeää asemaa turkkilaisten muslimien tavoittamisessa ja kuinka ne voivat olla saavuttamassa myös koko muslimimaailmaa. CM:llä on näky, että turkkilaiset lähetyssaarnaajat tulevat tekemään työtä Saudi-Arabiassa, Egyptissä, Marokossa, Algeriassa ja muualla, Aaron valottaa tulevaisuuden suunnitelmia.

Al Hayatin tiimi tapasi Turkissa myös viiden eri seurakunnan nuorisopastoreita, jotka ovat taustaltaan syyrialaisia, irakilaisia ja jordanialaisia. Kaikki nuorisopastorit kokivat, että CM:ssa toteutuu heidän pitkäaikainen näkynsä ja unelmansa.

– Keskustelujen ja rukoushetkien lisäksi opetimme nuorisopastoreille evankeliointia ja opetuslapseuttamista, Aaron kertoo tapaamisesta.

Uskoon tulleet mukana seurakunnassa

– Tapasimme tälläkin Turkin matkalla useita Al Hayat -kanavamme ja jälkihoitotyömme kautta uskoon tulleita muslimeja, Aaron jatkaa.

– Seurakuntien tilaisuuksissa oli palkitsevaa nähdä näitä uskoon tulleita mukana seurakunnassa ja kuinka he ovat kasvaneet uskossaan vaikeuksista ja vainoista huolimatta. Turkkiin paenneet pakolaiset joutuvat kohtaamaan elämässään monia haasteita ja kaltoin kohtelua.

– Rohkaisimme heitä uskon tiellä eteenpäin ja pidämme heihin jatkossakin yhteyttä.

Rukoile Turkin, sen uskovien ja seurakuntien puolesta!

Tue kohdetta – lahjoita