Raskaat faktat innostavat lähetystyöhön

Nämä numerot valottavat evankelioinnin kiireellisyyttä ja tarvetta!

Jaa blogikirjoitus

Pysähdy hetkeksi kanssani tutkimaan maailmaa muutamien tilastotietojen valossa. Keräsimme näitä tietoja viestintäpäällikkömme Eero Antturin kanssa maaliskuun lopussa pidettyyn Tellus-lähetyskonferenssiin. Nämä raskaat numerot pysäyttivät minut jälleen kerran pohtimaan evankeliumin julistustyön kiireellisyyttä ja tarvetta.

Maailman väkiluku on noin 8 miljardia, joista 2,5 miljardia on kristittyjä. Kristittyjen lukuun sisältyvät myös nimikristityt. Väkiluvusta noin 41 % kuuluu saavuttamattomiin kansanryhmiin. Saavuttamattomat kansanryhmät on yleisimmin määritelty kansanryhmäksi, jonka keskuudessa 2 % tai vähemmän on kristittyjä. Suuri osa Avainmedian työstä suuntautuu juuri heidän keskuuteensa.

Nyt jo puolet ihmiskunnasta elää kaupungeissa ja kaupungistuminen kiihtyy huimaa vauhtia.

Tilastojen mukaan kristinuskon kasvu yltää juuri ja juuri väestökehityksen mukaiseen kasvuun, ja vuoteen 2070 mennessä muslimien määrä voi ylittää kristittyjen määrän. Avainmedia haastaa arvion, sillä tällä hetkellä muslimeja tulee enemmän uskoon kuin koskaan aiemmin. Jo nyt on 80 miljoonaa uskoon tullutta ex-muslimia, joista osa näkyy tilastoissa muslimeina.

Pakolaisuus: ainakin 82,4 miljoonaa ihmistä on joutunut lähtemään kodistaan vastoin tahtoaan, heistä lähes 27 miljoonaa on joutunut jättämään kotimaansakin. Näistä toisiin maihin paenneista puolet on alle 18-vuotiaita.

Orjuus: Joka hetki 40,3 miljoonaa ihmistä elää orjuudessa, joista 4,8 miljoonaa on pakotettu prostituutioon. Ihmiskaupan uhreja on nyt 50 000, ja määrä on kasvussa. Seitsemän kymmenestä on naisia ja tyttöjä. Yleisin ihmiskaupan muoto on seksuaalinen hyväksikäyttö.

Nälänhätä: 690 miljoonaa ihmistä menee joka ilta nukkumaan nälkäisenä.

Lapset sodassa: Yli 450 miljoonaa eli joka kuudes lapsi elää sodan tai konfliktin keskellä. Pandemian aikana lapsisotilaita rekrytoivien ryhmien määrä kasvoi 85:stä 110:een.

Jokaisen suuren lukumäärän takana on yksilöihminen, joka kokee, näkee, tuntee ja kärsii. Kun tavoitamme ihmisjoukkoja, tavoitamme yksilön aina ensin.

Jeesus sanoi: ”Nostakaa silmänne ja katselkaa vainioita, kuinka ne ovat valjenneet leikattaviksi.”

Näiden tilastojen valossa voimme todeta, että maailma tarvitsee evankeliumia enemmän kuin koskaan.

Jeesus kehotti opetuslapsia: ”…kun nämä alkavat tapahtua… NOSTAKAA PÄÄNNE.” Näemme suurten mullistusten tapahtuvan silmiemme edessä. Ne viitannevat siihen, että aikaa lähetystyölle on vähän. Nyt on aika nostaa päämme ja julistaa evankeliumia kaikella voimallamme.

Ettei yksikään hukkuisi!

Marko Selkomaa

”Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä” (Joh. 3:16).

Lisää lukemista

Avainblogi

Paviaanin hyökkäys

Kaikki potilaat kuulivat, mitä Jeesus on tehnyt heidän puolestaan.