Wahid saa satojatuhansia palautteita kuukaudessa.

Wahid herättää muslimien kiinnostuksen Jeesukseen

Jaa somessa

 Wahid on kotoisin Sudanista ja asuu nykyään lännessä. Hän tuli uskoon nuoruusiässä. Wahid on teologian maisteri pääaiheenaan Vanha testamentti. Avainmedian arabi- ja muslimityön johtaja, Aaron Ibrahim, tutustui Wahidiin 2000-luvun alussa. Aaron näki Wahidin kyvyt ja kehotti tätä paneutumaan apologetiikkaan, jotta Wahid pystyisi vastaamaan muslimien esittämiin väitteisiin ja hyökkäyksiin kristinuskoa kohtaan.

Al Hayatille Wahid alkoi tehdä ohjelmia vuonna 2007. Hänellä on kanavalla kaksi tv-sarjaa, Teologiset asiat -opetussarja sekä viikoittainen suora lähetys, johon katsojat voivat soittaa ja esittää kysymyksiä.

Monien asiantuntijoiden mielestä Wahid on tällä hetkellä kenties paras kristillisen arabimedian Raamatun opettaja.

Wahidin miellyttävä ja asiantuntevuutta huokuva käytös vakuuttaa katsojat ja herättää heissä uteliaisuuden ottaa selvää oman uskontonsa sekä kristinuskon perusteista ja eroista.

Wahid on rauhallinen eikä suutu tai menetä hermojaan, vaikka muslimit saattavat suorissa lähetyksissä kirota Wahidia ja rienata kristinuskoa. Wahidin elämänasenne ja haastavissa tilanteissa usein esittämä mielilause on: ”Olen täällä vain Jumalan armosta.”

Wahid saa satojatuhansia palautteita kuukaudessa. Joukossa on vihamielisiäkin palautteita, mutta useissa viesteissä katsojat kertovat löytäneensä Jeesuksen Wahidin ohjelmien kautta.

Wahid kuvasi viimeksi keväällä Avainmedian studiolla somealustoihin sopivaa arabiankielistä ohjelmasarjaa, jonka nimi on Teologiset vastaukset.

Palautteita Wahidin ohjelmista

Kuulin Jeesuksesta Wahidin ohjelmien kautta ja otin Kristuksen vastaan Pelastajana nähtyäni Wahidin opetussarjan 313. jakson. – Raad Irakista

– Osasin Koraanin ulkoa. Halusin kritisoida Raamattua, joten luin sen läpi. Etsin YouTubesta lisätietoa ja löysin Wahidin ohjelmat. Olin shokissa, kun hänen opetuksensa osoittivat,  kuinka Raamattu ja Koraani eroavat täysin toisistaan. Muslimitaustani pohjalta tiesin, että Wahidin esittämät faktat Koraanista ovat sataprosenttisesti oikein. Oli pakko ottaa teihin yhteyttä ja keskustella. Niiden päätteeksi annoin elämäni Jeesukselle. Kiitän Al Hayatia! – Yasser

– Kyseenalaistin uskontoni jo teini-ikäisenä ja etsin totuutta pitkään. Luin Raamatunkin ja huomasin sen ja Koraanin välisen suuren eron. Kerran en kyennyt enää jatkamaan rukousta moskeijassa ja päätin,  etten enää mene moskeijaan. Tapasin kristityn, joka kehotti minua katsomaan Wahidin ohjelmia. Niiden kautta ymmärsin, että Jeesus on tie, totuus ja elämä. Herra siunatkoon Wahidia ja koko Al Hayatin tiimiä. – Yousef Algeriasta

– Niin kuin koko sukuni minäkin olin erittäin harras muslimi, mutta annoin elämäni Jeesukselle  katsottuani Wahidin ohjelmia. – Salah Syyriasta

– Hylkäsin islamin kolme vuotta sitten. Etsin hengellistä totuutta sosiaalisesta mediasta ja löysin Al Hayatin ja Wahidin ohjelmat. Hämmennyin Wahidin puheista, mutta halusin saada totuuden selville. Vakuutuin, että Jeesus on ainoa totuus. Tunnen, että Hän on vierelläni ja on laskenut sydämelleni rakkauden muita kohtaan. Kerron Jeesuksesta jokaiselle muslimille, jonka tapaan. – Muhamad Pohjois-Afrikasta

Tue kohdetta – lahjoita