Kanal Hayat aloitti uuden aikakauden Turkin seurakuntien keskellä

Kanal Hayat – 15 vuotta evankeliumia turkin kielellä

Jaa somessa

– Kanal Hayat ei ainoastaan johda tuhansia sieluja Jeesuksen luo, vaan myös pelastaa tuhansia hengellisesti aliravittuja ja kirkkoon kuulumattomia uskovia putoamasta pois uskosta, sanoo kanavan ensimmäinen esiintyjä ja juontaja Güçlü Erman.

Pastori Güçlü Erman on toiminut nyt 15 vuoden ajan Kanal Hayatin TV-juontajana.

Muutos Turkin kristityille

– Kun Kanal Hayat käynnistettiin 15 vuotta sitten, se aloitti uuden aikakauden kristillisessä elämässä ja julistustyössä Turkin seurakuntien keskellä. Se muutti asiat täysin maailman suurimman tavoittamattoman kansakunnan tavoittamisessa. Kanal Hayat on ehdottomasti muuttanut Turkin kristillistä seurakuntaa, sanoo Güçlü.

Miljoonien tavoittaminen

– Kun Kanal Hayat tulee ihmisten yksityiskoteihin television ja suoratoiston kautta, se pystyy ohittamaan monia esteitä.

Vuosien varrella Kanal Hayat on saanut yli miljoona yhteydenottoa televisio-ohjelmiensa kautta.

Rukoili tallenteiden puolesta yli 3 vuotta

Jo vuonna 2000 Güçlü ja hänen vaimonsa tiesivät, että televisiolla olisi suuri merkitys evankelioinnissa turkkilaiskansalle. He nauhoittivat ensimmäiset televisio-ohjelmansa vuonna 2003 Yhdysvalloissa ja ajattelivat, että ohjelmat lähetettäisiin Lähi-idässä eräällä kristillisellä kanavalla. Niin ei käynyt, mutta he pitivät kiinni nauhoista ja rukoilivat, että ovi avautuisi.

Vuonna 2006 Güçlü tapasi Tore Pansellin, josta sittemmin tuli Kanal Hayatin ensimmäinen toiminnanjohtaja, keskustellakseen ajatuksesta perustaa turkinkielinen televisioverkko. Tore kysyi Güçlülta, uskooko hän, että kukaan uskaltaisi edes näyttää kasvonsa televisiossa. Güçlü kääntyi toimistonsa hyllylle, nappasi nauhat, jotka hän oli tehnyt vaimonsa kanssa kolme vuotta aiemmin, asetti ne Toren eteen ja sanoi: ”Tässä ovat ensimmäiset 13 ohjelmaasi. Olemme rukoilleet niiden puolesta kolmen vuoden ajan.” Tore oli iloisesti yllättynyt.

Sulkeutui 6 tunnin jälkeen

Yhdessä Toren ja Kanal Hayatin kanssa Güçlü alkoi kehittää ohjelmia. Yksi Güçlun alkuperäisistä 13 ohjelmasta oli ensimmäinen turkkilainen kristillinen ohjelma, joka lähetettiin Turksat-kanavalla 1. tammikuuta 2007 – kunnes hallitus lopetti lähetyksen kuusi tuntia myöhemmin. Lähetyksiä jatkettiin kuitenkin 15. maaliskuuta 2007 Hotbird 6 -satelliitin kautta nimellä Kanal Hayat, ja ne ovat jatkuneet siitä lähtien.

Avainmedia Lähetysjärjestö on rahoittanut ja tukenut Kanal Hayatin toimintaa sen perustamisesta saakka.

Rukoilethan turkinkielisen Kanal Hayatin ja sen katsojien puolesta!

Tue kohdetta – lahjoita