Saudiohjelmat ovat muuttaneet monen muslimin elämän suunnan.

Evankeliumia saudiarabialaisille

Jaa somessa

Tri Khaledin ohjelmat ovat muuttaneet monen muslimin elämän suunnan.

Viime keväänä taltioitiin Al Hayat -kanavallemme 25 uutta puolen tunnin ohjelmaa Saudi-Arabian murteella ja 26 sosiaaliseen mediaan sopivaa lyhytohjelmaa.

Ohjelman esiintyjä on uskoon tullut saudiarabialainen tri Khaled, joka on tehnyt Saudi Magazine -nimistä sarjaa vuodesta 2016 lähtien. Ohjelmat puhuttelevat kohdeyleisöä Saudi-Arabiassa, mutta herättävät ihmetystä ja kiinnostusta muidenkin arabi- ja muslimimaiden katsojissa: saudimies puhuu Jeesuksesta ja pelastuksesta Kristuksessa!

Saudiohjelmat ovat muuttaneet monen muslimin elämän suunnan. Sarja saa palautetta erityisesti Saudi-Arabiasta ja Persianlahden maista:

”Olen nuori nainen Saudi-Arabiasta. Valitettavasti olen syntynyt muslimiperheeseen. Olen katsonut Al Hayatin ohjelmia ja haluan kiittää erinomaisesta tavastanne paljastaa islamin valheita ja totuuden Kristuksesta. En löydä sanoja kiittääkseni teitä, että pelastitte minut tietämättömyydestä ja valaisitte tieni. Nuorena naisena muslimiyhteisössä tarvitsen kipeästi apuanne, kuinka edetä uskontiellä.” – Abeer, Saudi-Arabia

”Al Hayatin ohjelmien kautta otin Jeesuksen Kristuksen vastaan. Koska olen nyt Jumalan lapsi, tunnen iloa, jota ei voi sanoin kuvata. Tarraudun Al Hayat -kanavaan, koska vain se uskaltaa kertoa totuuden.” – Assim, Saudi-Arabia

”Muutama päivä sitten katsoessani ohjelmaanne otin Jeesuksen vastaan henkilökohtaisena Pelastajana ja Herrana. Herra jatkakoon armonsa vuodattamista päällenne. Voisitteko lähettää minulle hengellistä luettavaa?” – Kuwaitilainen lääkäri

”Al Hayat johdatti minut Herran luo”

Al Hayatin jälkihoitotiimi johdatti saudiarabialaisen muslimin, Youssefin, uskoon. Vuosikausia hengellisiä asioita miettinyt Youssef löysi Al Hayat -kanavan ja kertoi sen jälkihoitotyöntekijöille:

– Olen muslimitaustainen uskova. Neljä vuotta sitten minusta tuli Jeesuksen seuraaja. Hengelliseen etsintääni on mahtunut monenlaista. Jo kuudennella luokalla koulussa aloin pohtia, kuka jumala on ja missä hän on.

Youssef esitti nämä kysymykset myös uskonnonopettajalleen, joka kuitenkin vain heitti hänet ulos luokasta.

– Yritin unohtaa uskonnon ja keskittyä opintoihini, kunnes päätin osallistua hajjiin eli pyhiinvaellukseen Mekkaan. Minulle oli kerrottu, että se rauhoittaa sydäntä ja mieltä.

Pyhiinvaelluksesta Mekkaan ei kuitenkaan ollut apua eikä Youssef tuntenut itseään rauhoittuneeksi sen jälkeen.

– Aika kului. Nähtyäni ja seurattuani kristittyjä huomasin kristittyjen rukoilevan usein. He rukoilivat ravintolassa ennen syöntiä, he rukoilivat autolla ajaessa ja töissä.

– Silloin ajattelin, että kristityt tekevät jotain suurta ja tärkeää.

Youssef alkoi jälleen etsiä Jumalaa:

– Aloin surffailla netissä etsien tietoa rukouksen merkityksestä kristityille. Minulle selkeni, että Jeesus Kristus voi pelastaa ja kaikkia asiat elämässä voi jättää Hänen käsiinsä.

– Ihmeellisin löytöni oli kristinuskon sanoma pelastuksesta ja lunastuksesta. Kuinka Jeesus uhrasi itsensä, nousi kuolleista ja pelastaa kaikesta synnistä.

Youssef halusi keskustella havainnoistaan:

– Yritin netin kautta kommunikoida joidenkin kristittyjen veljien kanssa, mutta yhteydenpito heidän kanssaan ei oikein toiminut. Onneksi kuulin Al Hayat -kanavasta. Sen tiimiläiset johdattivat minut Herran luo ja totuuteen ja tulin uskoon.

Youssef jätti tiimille välitettäväksi esirukouspyyntönsä:

– Kuten mainitsin, olen kotoisin Saudi-Arabiasta, mutta nyt asun Qatarissa. En pääse mihinkään seurakuntaan eikä se ole minusta reilua. Rukoilettehan puolestani?

Tue kohdetta – lahjoita