Avainmedian vuoden 2022 joulukeräyksessä ilahdutetaan Turkissa asuvien arabiankielisten pakolaisten lapsia.

Joulun sanomaa ja iloa sotalapsille

Jaa somessa

Seurakuntalaisten lapset olivat valtavan iloisia saatuaan upouudet reput. Lapsille on jo lahjoitettu takkeja, kenkiä ja reppuja, koska niiden tarve oli huutava jo ennen joulua. Leluyllätykset jaetaan juhlassa.

Avainmedian vuoden 2022 joulukeräyksessä ilahdutetaan Turkissa asuvien arabiankielisten pakolaisten lapsia.

Kelvollisia vaatteita ei ole – ainakaan sellaisia, joilla pärjäisi Turkin kostean kylmässä ja lumisessa talvessa. Kesäsandaaleissa kulkemista ympäri vuoden. Ruuan etsimistä jätteiden seasta. Työntekoa lapsuudesta alkaen vailla muuta lepoa kuin lyhyt yöuni. Tätä on pakolaislasten arki ankarimmillaan Turkissa, jossa asuu miljoonia pakolaisia, heistä huomattava osa arabiankielisiä.

Turkissa oleskelevien arabiankielisten pakolaisten keskuudessa on menossa spontaanisti alkanut herätys. Tuhannet pakolaiset ovat hylänneet islamin ja löytäneet Jeesuksen. Monet ovat tulleet uskoon Avainmedian Al Hayat -kanavan ohjelmien kautta. Uusia seurakuntia on perustettu.

Avainmedia haluaa jakaa joulun sanomaa ja iloa pakolaisseurakuntalaisten lapsille, heidän kavereilleen ja muillekin halukkaille.

Istanbulissa ja muissa kaupungeissa vietetään seurakunnan riemukas joulujuhla, jossa ylistetään Jeesusta. Musiikki, juhlaruoka ja iloinen tunnelma antavat toivoa niin lapsille kuin aikuisillekin.

– Totta kai juhlaan kuuluvat myös lahjat! sanoo Avainmedian arabi- ja muslimiosaston johtaja Aaron Ibrahim. Yhdelle lapselle saadaan hankittua 30 eurolla paketti, johon kuuluu lämmin takki, kengät, koulureppu ja lelu. Edullinen hinta selittyy sillä, että tavaratilaukset on tehty Turkissa turkkilaisiin tuotantolaitoksiin, ja paikalliset ovat hoitaneet hankintaneuvottelut.

Seurakuntalaisten lapsille on lahjoitettu takkeja, kenkiä ja reppuja jo nyt, ennen joulua, koska niiden tarve on huutava jo ennen varsinaista juhlaa. Leluyllätykset jaetaan juhlassa.

– Lapset saavat tuoda juhlaan kavereitaan, jotka saavat tietenkin myös joululahjan eli vastaavan ”pehmeän” paketin kuin muutkin sekä lelun.

Avainmedian arabi- ja muslimityöntekijät ovat vierailleet useaan kertaan turkkilaisissa pakolaisseurakunnissa ja tuntevat henkilökohtaisesti seurakuntien vastuuhenkilöt, joiden kanssa joulukeräyksen yksityiskohdista on sovittu. Lahjoitukset Suomesta menevät luotettavasti perille.

Perheitä ei unohdeta

Avainmedia on sitoutunut jatkamaan normaalia medialähetystyötä ja lähetyskoulutusta joulukampanjassa olevien perheiden parissa myös tulevina vuosina, joten näin ollen myös perheet kokonaisuutena ovat hengellisen avustustyön kohteena.

Tue kohdetta – lahjoita