Avainmedian arabi- ja muslimiosaston johtaja Aaron Ibrahim vetoaa: ”Tehdään yhdessä sotalasten joulusta erityisen lämmin ja iloinen!”

”Tehdään yhdessä sotalasten joulusta lämmin ja iloinen!”

Jaa somessa

Avainmedian arabi- ja muslimiosaston johtaja Aaron Ibrahim vetoaa:

”Turkissa on lähes 4,5 miljoonaa arabiaa puhuvaa pakolaista. He ovat tulleet pääosin Syyriasta ja Irakista. He eivät tulleet paremman elintason toivossa, vaan pakenivat henkensä edestä tuhoisaa sotaa omassa maassaan. Näiden pakolaisten joukossa lähes 30 prosenttia on lapsia. Monet heistä ovat syntyneet Turkissa.

Pakolaisten asema Turkissa on kovin vaikea. Pakolaisperheen ansiot saattavat olla vain kaksi euroa päivässä, kun yksinkertainen ateriakin saattaa maksaa enemmän.

Tästä syystä perheet ostavat mieluummin leipää perheelleen kuin käyttävät rahan lasten vaatetukseen. Tästä syystä monet lapset kulkevat koko talven ilman kunnollisia kenkiä tai takkia – jos edes omistavat sellaiset. Jotkut lapsista kulkevat läpi talven varvastossuissa.

Päätimme auttaa veljiämme ja sisariamme pakolaisseurakunnissa hankkimalla heidän kouluikäisille lapsilleen kengät, takit ja koulureput. Ja jokaiselle lapselle hankimme lelun joululahjaksi.

Tehdään yhdessä sotalasten joulusta erityisen lämmin ja iloinen!”

Avainmedian vuoden 2022 joulukeräys ”Joulu sotalapsille”

Avainmedian vuoden 2022 joulukeräyksessä ilahdutetaan Turkissa asuvien arabiankielisten pakolaisten lapsia. Keräyksen varoilla pakolaisseurakunnissa vietetään riemukkaita joulujuhlia ja annetaan noin tuhannelle lapselle lämmin takki, kengät, koulureppu ja lelu.

Tue kohdetta – lahjoita